ae852198763a06d4d47022a1ed85702a

 

Ingredienser

200 g äppeljuice

200 g mascarpone

100 ml grädde

20 g vaniljsocker

24 g florsocker

30 ml rom

30 ml citronjuice

1 g malen kanel

 

Utrustning som används

iSi Gourmet Whip 0,5L

Sencor Torkugn

 

Förberedelser

Rör ihop alla ingredienser tills sockret är upplöst. Häll innehållet genom en finmaskig sil och häll sedan ner det i en 0,5L iSi Gourmet Whip sifon. Skruva på en iSi cream charger patron och skaka sifonen aktivt. Ställ in i kylen i minst 6 timmar.

 

Servering

Göra äppelkompotten: Karamellisera sockret och häll i äppeljuicen. Lägg till kanelen. Skär sedan äpplet och skapa kub-bitar. Häll i dessa och låt det sedan småkoka i ca 5 min. Låt det sedan kallna. Skapa lager av de torkade äppelbitarna och äppelgrädden. Toppa med äppelkompotten och sedan är det bara att servera.