Varukorgen har uppdaterats. Till kassan
90 dagars öppet köp fri frakt Till kassan

Byggahus.se

Sous-vide är när vakuum-packad mat tillagas vid låg temperatur under lång tid i särskilda vattenbad med extremt hög precision. Det blir sagolikt gott, konsistensen är gudomlig – och det är enkelt! När franska kocklegender som Paul Bocuse och Joël Robuchon ville hitta en metod att bevara en råvara intakt, utan att smak och näringsämnen gick förlorade under tillagningen, skapade de sousvide-metoden.

Tillsammans med Byggahus.se tävlar vi ut ett av våra finaste paket – en sous vide cirkulator från Anova och en vakuummaskin från Magic Vac.

Att tillaga ett en perfekt kycklingfilé eller ett kycklingbröst kan låta enkelt. I många fall är det svårt – ofta blir det antingen för tillagat, torrt och tråkigt eller halvklart och till och med osäkert att äta. Med hjälp av sous vide kan du tillaga kycklingen perfekt i form av konsistens och saftighet – samtidigt som du vet att det är helt säkert att äta.

Sous vide kycklingfilé

  1. Sätt din sous vide på 65 grader
  2. Vakuumpacka kycklingbrösten sida vid sida (eller lägg dem i en zipp-påse)
  3. Lägg i påsen i vattenbadet och sätt klockan på en timme
  4. Ta upp kycklingen, torka lätt torrt med papper eller kökshandduk
  5. Värm upp en stekpanna (medelhög värme) med lite olja
  6. Stek kycklingen på den släta sidan i ett par minuter till den blir gyllenbrun