Det är ganska långt kvar till julen men vi tar ändå tillfället i akt och siar lite kring vilka produkter som skulle kunna göra upp om årets julklapp 2016 i köket.

Låt oss först ta en titt i backspegeln och se hur många gånger som matrelaterade produkter har vunnit årets julklapp. HUI, Handel Utredningsinstitut, presenterade årets julklapp för första gången 1988. Det året vann bakmaskinen och fram till förra årets utmärkelse så har ytterligare fyra matrelaterade produkter vunnit: 1990 Wokpannan, 2002 Kokboken, 2011 Den färdiga matkassen och 2013 Råsaftcentrifugen.

Så vilka produkter tror vi blir årets julklapp 2016? I och med att det är stor konkurrens bland produkter när vi tittar på alla kategorier så är det bättre att vi håller oss till den kategori så vi är mycket väl insatt i, nämligen mat och kök.

För att kvalificera sig som årets julklapp 2016 så måste en eller flera av dessa tre kriterier uppfyllas:

  • Produkten skall vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse under året.
  • Produkten skall representera den tid vi lever i.
  • Produkten skall svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal enheter

Utifrån dessa kriterier så har vi plockat ut två produkter som vi anser tävlar om att krönas som årets julklapp 2016 i köket.

 

Sous-vide cirkulatorn

En produkt som länge uteslutande bara använts av professionella kockar, har nu även börjat leta sig in i hushållen. Med exponering i de mest populära matlagningsprogrammen, vi kan inte säga annat än att sous-vide tekniken och cirkulatorn har blivit en stor nyhet.

Tack vare alla dessa kvalitativa matlagningsprogram som rullar i TV så har gemene mans matlagningskunskaperna ökat avsevärt. Det räcker inte längre att kunna laga köttbullar, flygande Jakob eller ens en Wallenbergare. Dagens hemmakock vill jobba med tekniska prylar och med avancerad matlagningsteknik för att skapa fantastiska matupplevelser. Sous-vide tekniken med den tekniska cirkulatorn verkligen representerar den tid vi lever i.

Här hittar du vårt utbud av sous-vide cirkulatorer.

 

Gräddsifonen

Kökets roligaste redskap sägs det. Likt Sous-vide cirkulatorn så letar sig gräddsifonen in mer och mer i de svenska hemmaköken. Gräddsifoner kan användas till så mycket mer än vispgrädde. Michelinkrogar över hela världen använder dem för att uppnå fluffighet i Espumas, varma och kalla såser, samt vispade soppor. De passar utmärkt för portionerna av fingermat och kanapéer. Naturligtvis även oumbärlig för vispad grädde och efterrätter. Den syrefattiga miljön förlänger hållbarheten på de flesta beredningar. Fungerar med både varma och kalla rätter.

Här hittar du vårt utbud av sous-vide cirkulatorer.