Bara underbara barprylar - julklappstips från KitchenLab

Julen är på intågande – när vi skriver det här är det mindre än en månad kvar tills Kalle dominerar i tv-rutan, tomten krånglar sig ned genom skorstenen och julklappar ska både ges och fås. Hårda paket är som bekant alltid roligast att få – så varför inte lägga lite schyssta barprylar under granen? De är ju dessutom starkt förknippade med julens kanske allra bästa film: ”Tomten är far till alla barnen”. Här har du några riktigt bra grejer för alla över 18 år.

Shake, shake, shake
Shaker – vad vore en bar utan bra shakers? Alla riktigt goda drinkar måste nästan passera en bostonshaker eller cocktailshaker innan de når glaset, så är det bara. Vi gillar verkligen Kitchen Crafts cocktailshaker i kopparfinnish (på bilden ovan) för 250:- och Alessis bostonshaker i rostfritt stål och glas för 999:-, som även den syns på bilden.
En sodasifon, ja, det är väl också en slags shaker. Åtminstone i det här sammanhanget. iSi:s sodasifon på bilden kostar 550:-.
Andra kanonshakers:
– Kitchen Crafts bostonshaker med kopparfinnish, 290:-
– Alessis finfina cocktailshaker, 799:-

Glas för kalas
Schyssta glas är aldrig fel. Man dricker ju faktiskt med ögonen också, inte bara med munnen. Hos oss hittar du glas från Rosenthals läckra glas för vin, öl och drinkar (på bilden ovan ses martiniglaset och highballglaset). Priset? 300:- för 6 glas!
På bilden är också ett whiskyglas från Duralexs serie Manhattan, som rymmer 31 cl och kostar 180:- för ett sexpack.

Övrigt på bilden:
Marmorskivan kanske inte har så mycket med bar att göra, men visst är den snygg? Mäter 46×31 cm och kostar 399:-
– Muddlers i koppar från Kitchen Craft, 150:-, och bokträ från Scanwood, 50:-. Och en barsked med muddler i handtaget, 89:-
– Citruspress i porslin med trähandtag från Rosenthal, 259:-
Cocktailsil med öron, 49:-
– Droppkorkar att sätta i flaskan. Snabb, 25:-, långsam, 25:-
– Barblade flasköppnare, 29:-
Barmatta, 8×60 cm, 83:-

Saknade du något? Under vår barkategori hittar du ännu fler prylar som hjälper dig att förädla din dryck ännu mer!