Först den naturliga frågan, hur många timmar sömn fick du när du väl gick och la dig?

Jag sov 9 timmar. Tyvärr kan man inte ta igen all sömn på en gång. Kroppen kräver flera dagar av bra sömn. Tror att jag var helt återhämtad igår (läs tisdag, alltså 3 dagar efter eventet).

Hur känns kroppen nu ett par dagar efter den stora dagen?
Nu känns det bra. Jag hade fruktansvärd träningsvärk dagen efter och två dagar efter var jag stel. Igår när jag tog en löprunda så var jag fortfarande stum i benen men nu börjar det bli ordning på det.

Vi gör det igen Matgeek citat blogg vit bakgrund

Inför detta, vad trodde du skulle bli tuffast? Blev det så eller var det något annat som var tuffast?
Jag trodde vi skulle ha svårt att hålla oss pigga. Jag trodde nog att jag skulle somna, att kroppen blir så trött att den bara slår ifrån. Faktum är att när vi passerade världsrekordtiden så var jag helt klar i huvudet. Jag hade ju ont i kroppen men jag skulle lätt kunna fortsätta ett bra tag till. Däremot så tappar man lite sporren när man passerat världsrekordtiden och det är då man börjar känna tröttheten.

Det är ju känt att hjärnverksamheten blir lidande när man inte sover tillräckligt, eller i ert fall inte alls. Hur var det med smaklökarna? Tappade du smaken eller smakade saker annorlunda pga tröttheten?
Ja, jag tror det. Jag kan inte säga med bestämdhet att jag märkte någon skillnad men jag tror att vi saltade hårdare ju längre vi var vakna.

Gråta Matgeek citat blogg vit bakgrund

Du verkar vara en vinnarskalle så jag misstänker att du aldrig hade tankar att ge upp men det måste ha varit någon period då det kändes som tiden stod stilla och lite mörkare tankar börja smyga sig in. När var denna “tyngre” period?
Absolut. Mellan 5 och 8 på morgonen dag två då var det så man ville börja gråta. Innan dess hade vi poliserna och ambulanspersonalen som hängde med oss men när de sista patrullerna lämnade oss och vi inte hade några fans kvar, då var det tungt. Sedan vid 8:00 så började folk komma tillbaka och då hade vi sällskap. Då blev det en helt annan historia.

Om nu någon skulle ta rekordet från dig skulle du då inom ett år från då du tappat rekordet gör ett nytt försök? Eller är du nöjd med att faktiskt redan ha ditt namn i historieböckerna?
Intressant att du frågar. Hade du frågat i måndags så hade jag sagt att om det här slås så får det vara så men nu känner jag bara att i helsike heller. Om någon skulle slå det här rekordet så måste vi nog ge oss på det igen. Därför att nästa gång vi gör det så vet vi mycket mer. Tidsmässigt på dygnet låg vi klockrent, att vi började på morgonen. Vi kanske skulle kunna börja lite tidigare. Poängen med det är att man klarar av den där natten medan man fortfarande är hyggligt fräsch och sedan slita fram till nästa natt. Om vi hamnar i en situation där någon slår vårt rekord då tror jag att de slår rekordet med väldigt mycket och då är det en helt annan historia. Jag tror att nästa gång vi gör det här så kanske vi måste räkna med att vara igång 50-60 timmar. Har inte stämt av med Annie (medgrillaren Annie Hesselstad) men blir vi av med rekordet så gör vi nytt försök.

Avslutningsvis, förutsatt att personen åtminstone har baskunskaper i matlagning, vilken kändis skulle du vilja laga back2back med?
Jag skulle vilja göra en cook-out med Barack Obama. Det vore hur starkt som helst. Jag tror att han och Michelle sitter på grymma kunskaper. Det vore ju jävligt häftigt med en cook-out. Det får vara målbilden framöver för nästa Matgeek projekt.