En ny stjärna har introducerats på grillhimlen- Beefer. Det här är ingen vanlig gasolgrill. Beefer kan komma upp i 800 grader, något som vanliga gasolgrillar inte klarar av. Ytan blir krispig men insidan behåller sin saftig- och mörhet.  

Tack vare den extrema värmen så “karamelliseras” (ja, vi vet att kött inte innehåller så mycket socker att det kan karamelliseras men i brist på annat ord så använder vi detta) köttet samtidigt som det behåller sin saftighet på insidan.

Beefer Grill grundades i Tyskland 2011. Historien började när grundarna gjorde ett besök hos N.Y Steakhouse på Brooklyn i New York. Smakupplevelsen var total. Efter att nu fått uppleva smaken av den perfekt grillade biffen, så bestämde sig grundarna för att detta borde fler få uppleva.

Tillsammans med en god vän som drev ett företag inom gasolproduktstillverkning, så började man skissa på en gasolgrill med samma effekt på hela 800 grader som de som fanns på restaurangen i Brooklyn. De behövde dock skapa en grill i mer anpassat och kommersiellt format så att alla skulle kunna ha den i sitt hem. Efter en del justeringar och modifikationer blev slutresultatet det vi ser idag.

Beefer är en perfekt parhäst till tex en sous-vide cirkulator. Sous-vide:a köttet först så du får en perfekt saftighet rakt igenom. Släng sedan in köttet i Beefer och fräs på båda sidorna. Då Beefer är väldigt, väldigt varm så behövs inte mer än ca 15-20 sekunder på varje sida för att få en fin och ögonfallande grillyta.