En helt ovetenskaplig undersökning visar att november är den månad då flest svenskar pratar om att ta sitt pick och pack och lämna landet för gott. Om du, på grund av att det bara var snack, eller av annan anledning aldrig kom iväg – slå dig ned och sök tröst i denna värmande sous vide-drink!

Äggtoddy sous vide – fredagsdrinken
Ingredienser 4-6 personer
3 ägg
1,5 dl vispgrädde
4 dl mjölk (3%)
0,5 dl florsocker
1 vaniljstång (delad på längden och urskrapad)
några drag nyzestad muskotnöt
2 kanelstänger
en nypa salt
1,5 dl mörk rom eller cognac

Värm upp sous vide-badet till 62°C. Dela och skrapa ur kärnorna från vaniljstången. Blanda sedan ned kärnorna och stången med resten av ingredienserna i en bunke. Vispa ihop och slå sedan över i en vakuumpåse och förslut i kammarvakuummaskin. Alternativt slå över i en zip lock-påse, sänk ned i vatten och dra igen.

Kör sedan sous vide i en timme. Ta upp påsen några gånger under tiden och massera runt vätskan. Efter en timme är äggtoddyn klar att serveras. Slå upp i muggar eller glas och riv över lite muskot. Sedan återstår bara att avgöra huruvida det krävs mer rom eller inte…

Det här inlägget är publicerat i Recept. Lägg till ett bokmärke med denna länk.