Cornflakesglass ca 4 portioner:
250g standardmjölk
250g vispgrädde
75g cornflakes
4 äggulor
60g socker

Häll mjölk, grädde och cornflakes i en bunke och låt stå i kylen 3-4 timmar, eller över natten.
Sila allt genom en finmaskig sil.
Koka upp gräddmjölken. Vispa ihop äggulor och socker. Häll över lite av den varma gräddmjölken och blanda. Häll sedan över resten av gräddmjölken. Häll tillbaka i en kastrull och rör runt tills allt kommer upp till 83 grader. Nu ska glassmeten mogna i ca 4 timmar, men gärna över natten.
Häll ner smeten i en glassmaskin och kör till en fast fin glass. Det brukar ta 20-30 minuter.

Till vår glass serverade vi färska jordgubbar i små bitar med pressad lime över. Dessutom hade vi bitar av chokladkex, för att få lite crunch. (Finns glutenfria cornflakes och man kan även ta laktosfri mjölk och grädde. Så kan alla få!)

Det här inlägget är publicerat i Recept. Lägg till ett bokmärke med denna länk.