Välkomna till en helkväll med dumplings, tillbehör och östasiatiska smaker och tekniker! Kursen hålls av Karin Lei, hyllad kokboksförfattare och matprofil som till vardags delar med sig av sin matglädje och sina recept på sin bloggen Chopstick Stories. Förutom bloggen är hon känd från Instagram och inspirerar en stor skara anhängare över hela Sverige. Karin lagar all möjlig asiatisk mat, men har ofta fokus på det taiwanesiska köket där hon har sina rötter. Denna kväll kommer att handla om kinesiska dumplings som även det ligger såpass nära till hands att hon 2022 släppte boken Dumplings och annan Dim Sum.
Under kvällen kommer vi att laga mat under Karins trygga handledning och på menyn står ångade fläsk- och räkdumplings med ramslök, dippsås och coir raincoat cucumber (kinesisk gurksallad). Dessutom kommer det med all säkerhet att bjudas på en hel del tips för att lyckas med den kinesiska maten.
Kvällen rundas av med en gemensam måltid av det vi tillagat tillsammans och ett glas bubbel eller te.
Om du får förhinder och inte kan närvara på kursen behöver du avboka senast en vecka före kurstillfället. Därefter görs inga återköp av biljetter. Deltagande i kursen kan dock överlåtas till någon annan person.
För mer Karin Lei besök chopstickstories.se eller karinlei på Instagram
Maten vi lagar kommer att innehålla bland annat kött, fisk, vetemjöl. Tyvärr finns det inte möjlighet att anpassa menyn.
Foto: © Campher, bok Dumplings & annan dim sum