Special Ingredients

Kaliumsorbat (E202) – Special Ingredients

si-50561910017xx_var

Om Kaliumsorbat (E202) Kaliumsorbat, också känt som jässtopp, är ett konserveringsmedel som är framställt för att motverka bildandet av jäst och mögel. Det kan tillsättas i t.ex. vin när du har fått den smakprofil du vill ha och stoppa vidare jäsning – eller för att livsmedel inte ska mögla. Använd det inte när du bakar bröd eller... Läs mer

Nollställ

85 kr310 kr

Lagerstatus

Webblager 0 st
Stockholmsbutik 0 st
fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 1000kr

star paper

365 dagars öppet köp

Om Kaliumsorbat (E202)

Kaliumsorbat, också känt som jässtopp, är ett konserveringsmedel som är framställt för att motverka bildandet av jäst och mögel. Det kan tillsättas i t.ex. vin när du har fått den smakprofil du vill ha och stoppa vidare jäsning – eller för att livsmedel inte ska mögla. Använd det inte när du bakar bröd eller på annat sätt behöver jästen.

Användning:

Räkna med 0.25 gram kaliumsorbat per kilo. För fruktdrycker eller vin bygger doseringen på alkoholmängden i drycken. Om det är runt 12% räkna med 0.07 gram per liter. Vid lägre alkoholhalt krävs det mer.

Innehåll:
Kaliumsorbat (E202)
Förvaras torrt, svalt och mörkt.

Du gillar kanske också…