Yaxell

Knivset Yaxell ZEN 3 delar

1073-23430

Ett vasst knivset som består av en stor santokukniv, en mindre santokukniv och en liten skalkniv. Santoku är en japansk knivmodell som har många likheter med en klassisk kockkniv. Du kan använda kniven till att skära, hacka och tärna de allra flesta råvaror. Skillnaden är mellan en santokukniv och en kockkniv är att knivbladet är något kortare och har... Läs mer

4 349 kr

Beställningsvara; Uppskattad leverans ca 19 december.

Lagerstatus

Webblager 0 st
Stockholmsbutik 0 st
Malmöbutik 0 st
fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 500

star paper

365 dagars öppet köp

4 349 kr

Ett vasst knivset som består av en stor santokukniven mindre santokukniv och en liten skalkniv. Santoku är en japansk knivmodell som har många likheter med en klassisk kockkniv. Du kan använda kniven till att skära, hacka och tärna de allra flesta råvaror. Skillnaden är mellan en santokukniv och en kockkniv är att knivbladet är något kortare och har en rundad spets. En skalkniv är bäst lämpad för arbeten som kräver precision, till exempel att skala frukt och grönt.

ZEN

Yaxell Zen är en prisad knivserie! Tre år i rad har seriens kockkniv kammat hem vinsten i Aftonbladets stora knivtest. Knivarnas blad består av 37 lager stål. Kärnan är tillverkad av hårt VG10-stål och övriga stållager av ett mjukare stål. Denna uppbyggnad ger knivarna en fantastisk egg i kombination med en extrem styrka och rosttålighet. Hårdhetsgraden är 61 HRC.

Serien har en mycket unik karaktär. Knivbladen har en hamrad yta som Yaxell har valt att bevara på knivarnas övre del. Den nedre delen har polerats, så att de vackra stållagren träder fram. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.