Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar

Marängskål i koppar - de Buyer

1602-27372
Diameter:
20 cm
20 cm 32 cm
Lagerstatus
Önskar du rådgivning? Ring 08-41095200
truckFRI FRAKT ÖVER 500 KR arrows365 DAGARS ÖPPET KÖP
  • Produktbeskrivning
    • Skål av solid koppar med ring. nRymmer 2,25 liter.
      Diameter 20 cm. Materialet i det kärl du vispar i spelar stor roll när du skall vispa äggvita till maräng- och sufflésmet. Kopparskålar skapar ett krämigare skum som är svårare att "övervispa" och som dessutom håller formen längre än de äggsmeter som vispats av stackare med vanliga stål- eller glasskålar. Så här ligger det till: När du vispar äggvita till skum denatureras (ung. förändras, av latinets göra onaturlig) proteinerna ovalbumin, conalbumin, globulin och lyzosym i ägget. Äggvitan blir som fluffigast när proteinerna endast är delvis denaturerade och knepet för en bra smet ligger i att låta proteinkedjorna vara precis lagom förändrade ett tillstånd som är lättare att framkalla om du vispar i denna kopparbunke. Detta beror på att kopparjoner från skålen gärna bildar en förening med conalbuminet. Denna förening är mer stabil än rent conalbumin som annars lätt kan "övervispas" vilket gör att skummet kollapsar när hela conalbumin-kedjan denatureras. När conalbuminet denatureras helt faller smeten ihop, blir grynig och släpper ifrån sig vatten. Fransmännen har vispat marängsmet i kopparbunkar sedan 1700-talet (de börjar bli lite trötta i underarmen nu) och de Buyer har tillverkat köksutrustning i Vosges i Frankrike sedan 1830.
  • Specifikationer
    • Material: Koppar
      Vikt: 1100 g, 1630 g
Rekommenderade produkter
Recensioner
0 Recensioner

För att lämna ett omdöme måste du på din kundprofil.

Den här produkten har inga recensioner.

Lagerstatus

Lagerstatus uppdateras var tionde minut.

Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se