Opinel

No. 125 Stekkniv, svart, Loft – Opinel

sq-OP-001593

Stekkniv från franska Opinel. Bladet är av rostfritt Sandvik-stål och har slipats med rakk egg för att ge så ”rena” snitt som möjligt utan att skada fibrerna i köttet, vilket i sig gör att smakerna framträder bättre och tydligare. Handtaget är tillverkad av fint bokträ som sedan färgats svart. År 1890, i hjärtat av de franska... Läs mer

Stekkniv från franska Opinel. Bladet är av rostfritt Sandvik-stål och har slipats med rakk egg för att ge så ”rena” snitt som möjligt utan att skada fibrerna i köttet, vilket i sig gör att smakerna framträder bättre och tydligare.

Handtaget är tillverkad av fint bokträ som sedan färgats svart.

År 1890, i hjärtat av de franska Alperna, skapades den första Opinelkniven av Joseph Opinel. Kniven blev snabbt populär bland lokala bönder och vinodlare och har sedan dess varit en trogen följeslagare för såväl naturälskare, kockar, trädgårdsmästare, bergsklättrare och sjömän.

Det miljömedvetna företaget, nu baserat i Chambéry Frankrike, har bevarats inom familjen och drivs idag av Joseph Opinels ättlingar. Företaget har miljöfokus och är hängivna till att producera knivar med hänsyn till naturliga resurser.

Längd: 11 cm

Färg: Svart