iSi

Gräddsifon / Matsifon Gourmet Whip – iSi

1362-16569

Att världens bästa sifoner kommer från iSi är det inget snack om. Gourmet Whip sätter standarden för vad du kan skapa med en sifon, och du får leta länge innan du hittar en kock värd namnet som skulle tänka sig att använda en annan. Det är en gedigen konstruktion i rostfritt stål gjord för professionellt bruk.... Läs mer

1 125 kr1 295 kr

Lagerstatus

Webblager 0 st
Stockholmsbutik 0 st
Malmöbutik 0 st
fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 500

star paper

365 dagars öppet köp

1 125 kr1 295 kr

Att världens bästa sifoner kommer från iSi är det inget snack om. Gourmet Whip sätter standarden för vad du kan skapa med en sifon, och du får leta länge innan du hittar en kock värd namnet som skulle tänka sig att använda en annan. Det är en gedigen konstruktion i rostfritt stål gjord för professionellt bruk. Sifonen laddas med gaspatroner av N2O, dikväveoxid (oftast) eller CO2, kolsyra (mer sällan) som används för att skapa ett tryck i behållaren som gör att gaserna snabbare löser sig i råvarorna.

Det här är ett av våra absoluta favoritredskap i köket. Sifoner möjliggör helt nya sätt att få fram smaker och skapa texturer. Frågan man kan ställa sig ligger närmare ‘vad kan man inte göra?’ än motsatsen – vi använder dem till allt möjligt. Från kolsyrade frukter och perfekt vispad grädde till fluffiga puréer och en luftig sockerkaka som går på en minut i mikron. Du kan också förvara din fyllda sifon i kylen i flera dagar utan att innehållet blir dåligt, eftersom den relativt sett lägre koncentration av syre hämmar tillväxten av mikroorganismer.

Sifoner fungerar utmärkt för temperaturer upp till 75ºC, vilket innebär att du kan göra en hollandaise till dina Eggs Benedict och inte behöva oroa dig för att den ska separera. Låt bara sifonen vila i ett vattenbad (med en sous-vide cirkulator kan du reglera temperaturen på sifonens innehåll) innan du presenterar din utsökt fluffiga sås och toppar med några strån gräslök.

Snabbinfusera med din sifon

Ett annat sätt att använda sin Gourmet Whip på är att snabbt kunna infusera smaker.  Du häller i en vätska, tillsätter det du vill smaksätta med och sen trycksätter du det med N2O. Då tvingas allt att pressas ihop, djupt ner i porerna. När du sen släpper på trycket drar vätskan med sig en massa smak från de övriga ingredienserna.

Till skillnad från andra metoder för att infusera smaker går det snabbt (god effekt uppnås ofta på mindre än 5 minuter) och eftersom det går så snabbt kan du enkelt rätta till och förbättra. Den här metoden bevarar också den fräscha smaken i färska ingredienser, snarare än infuseringar som ligger i flera dagar.

Tre olika munstycken – en rak, en tulpanformad och en stjärnformad – samt en piprensare medföljer. Den finns i storlekarna hel-, halv- och kvartsliter.

En annan positiv effekt med sifonen är att den förlänger hållbarheten rejält på de flesta matvaror. Detta beror på att den syrefattiga atmosfären i sifonen gör livet kämpigt för de flesta mikroorganismer. Dessutom är den trycksatta behållaren omöjlig att kontaminera med nya bakterier utifrån.

Klicka här för se fler recept