Sommarkväll med mat och vin – Håkan Larsson

1317-19868

På Fårö är sommaren lång. Den börjar med vårens primörer som sparris och rabarber. Midsommaren firas med en mix av traditionellt och nyskapat, med sill, färskpotatis och jordgubbar i huvudrollerna. Så väntar högsommaren, fylld av lättlagade, smakrika vardagsrätter liksom mer påkostade kalas när släkt och vänner kommer på besök. Grillat får ett eget kapitel, där... Läs mer

200 kr

Slut i lager

Meddela mig när produkter finns i lager

På Fårö är sommaren lång. Den börjar med vårens primörer som sparris och rabarber. Midsommaren firas med en mix av traditionellt och nyskapat, med sill, färskpotatis och jordgubbar i huvudrollerna.

Så väntar högsommaren, fylld av lättlagade, smakrika vardagsrätter liksom mer påkostade kalas när släkt och vänner kommer på besök. Grillat får ett eget kapitel, där kött, fisk och fågel kompletteras med goda såser och tillbehör. Sallader och annat grönt är självklart, liksom de goda sommardesserterna.

Sommarens drinkar och aperitifer finns förstås med, liksom de goda tilltuggen att njuta medan grillen blir varm. Och när sommaren går över i tidig höst står kräftor, svamp och äpplen på menyn – liksom naturligtvis lamm i olika former.

Allt präglas av Håkan Larssons filosofi om rena smaker med råvaran i centrum – och befriande okrånglig matlagning. “Jag kan helt enkelt inte laga besvärlig mat”, säger Håkan själv. Att varje rätt får sällskap av ett passande vin är självklart, med namn, varunummer och pris.