Delivita

Vedeldad pizzaugn – Delivita

dv-pizza_var

Äntligen har vi på KitchenLab hittat en riktigt bra vedeldad pizzaugn som både är platseffektiv, portabel och välgjord. Det engelska företaget Delivita har tagit fram ugnen som kommer upp i över de 400 grader du vill åt för att kunna grädda en napolitansk pizza på 90 sekunder. På ungefär en halvtimme har du fått upp... Läs mer

Nollställ

16 950 kr

Lagerstatus

Stockholmsbutik & Web 0 st
fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 1000kr

star paper

365 dagars öppet köp

Äntligen har vi på KitchenLab hittat en riktigt bra vedeldad pizzaugn som både är platseffektiv, portabel och välgjord. Det engelska företaget Delivita har tagit fram ugnen som kommer upp i över de 400 grader du vill åt för att kunna grädda en napolitansk pizza på 90 sekunder. På ungefär en halvtimme har du fått upp temperaturen och kan grädda pizzor på rullande band. Den välvda formen är designad för att värmen från veden ska sprida sig effektivt i hela ugnen. Det finns plats att grädda en pizza (30 cm) i taget.

Alla ugnar tillverkas för hand i Yorkshire och konstruktionen är i fiberglas vilket gör att den endast väger 30 kilo. Insidan är täckt med lera och bottenplattan är ett solitt stenblock, för en traditionell italienskt känsla. Öppningen är tillverkad i rostfritt stål och är enkel att underhålla. Den är välisolerad, portabel och kan ställas på i princip alla underlag där den står stadigt – utom plast och glas. Även om den är vattentät rekommenderas det starkt att köpa till ett överdragsskydd då den absolut håller längre då.

Delivita har kört den i 3-4 timmar i streck och gräddat över 100 pizzor i rad utan problem. Pizzaugnen är tillverkad för hemmabruk och mindre cateringverksamheter, inte för kommersiellt bruk.

Dimensioner:
65 cm lång / 59 cm bred / 35 cm hög / 550ºC i maxtemperatur / väger 30 kg.