Pour over
Pour over är samlingsbegreppet för alla bryggmetoder där du själv på ett mer eller mindre snitsigt sätt häller hett vatten över malet kaffe. Vi på... Läs mer
-
Chemex
Filter till Chemex 6-10 koppar
150 kr -
Hario
V60-filter 02 – Hario
75 kr -
Chemex
Chemex kaffebryggare / Chemex-kanna glas
530 kr – 670 kr -
Chemex
Filter till Chemex 3 koppar
120 kr -
Fellow
Stagg Pour Over Kettle – Fellow
1 195 kr -
Hario
V60-filter 01 – Hario
75 kr -
Chemex
Lock till Chemex
175 kr -
Hario
V60 02, Filterhållare i porslin – Hario
380 kr -
Kalita
Kalitafilter 100-pack
75 kr – 85 kr -
Brewista
Brewista Smart Kettle
1 600 kr -
Hario
Hario Buono Kettle – Kanna för handbryggt kaffe
875 kr -
Hario
Hario V60 Range Server 600ml
430 kr -
Hario
V60 01, Filterhållare i porslin – Hario
270 kr -
Hario
Hario Drip Scale, digital våg med timer
850 kr -
Brewista
Brewista Smart Scale
995 kr -
Brewista
Brewista Artisan Kettle
1 800 kr -
Fellow
Stagg Kettle EKG Black 0,9L – Fellow
2 295 kr -
Tiamo
Tiamo Drip Scale, digital våg med timer
695 kr -
Hario
V60 Drip Decanter – Hario
399 kr -
Kalita
Filterhållare, Wave 185 – Kalita
350 kr -
Hario
Hario V60 Range Server 360 ml
355 kr -
Hario
Hario Electric Buono Kettle, vattenkokare med svanhals
1 150 kr -
Hario
V60 02, Röd filterhållare i porslin – Hario
329 kr -
Hario
Hario V60 Range Server 800ml
495 kr
Pour over är samlingsbegreppet för alla bryggmetoder där du själv på ett mer eller mindre snitsigt sätt häller hett vatten över malet kaffe. Vi på KitchenLab gillar den här typen av kaffe för att man kan laborera med bryggtider, malningsgrader, vattentemperaturer, omrörningar och en mängd andra variabler – in absurdum. Pour over-kaffe bryggs generellt i pappersfilter och metoden framhäver ofta mer kompelixtet och resulterar i en lättare kopp kaffe än andra metoder.
De tre populäraste modellerna för att göra pour over är Hario V60, Kalitta Wave och Chemex. Chemexens pappersfilter är bra mycket grövre än de andra vilket gör att själva filtret behåller mer av kaffets oljor. Smaken från en Chemex är därför ofta lite renare och lättare. Med V60 får du fram en fin syra och blommighet medan du med Wavens tre små hål generellt sätt får en längre bryggtid och ett sötare kaffe. Vi handbrygger kaffe med olika metoder beroende på kaffets ursprung och rostningsgrad för att få fram det bästa ur varje böna. Här hittar du vårt utbud av prylar för dig som också gillar handbryggt kaffe.
Här hittar du även alla tillbehör du behöver för att göra handbryggt kaffe. Om du är intresserad rekommenderar vi verkligen starkt att du investerar i en bra våg och en kanna med svanhals – det kommer att göra bryggningen både bättre och mer angenäm. Med en bra våg kan du dosera samma mängd kaffe och vatten vid varje bryggning (eller när du brygger in dig anpassa mängden tills det smakar fantastiskt) så dina koppar konsekvent blir lika bra. Med en svanhalskanna har du bättre kontroll på hällningen så du lättare kan dosera vattnet rätt, följa bryggrecept och få till jämn bryggning av allt malet kaffe i filtret. Med rätt utrustning får du bättre koll på de variabler som påverkar slutresultatet. Här hittar du vågar som är speciellt framtagna för kaffebryggning, vattenkokare med svanhals och kaffefilter till Chemex, Hario V60 och Kalitta Wave.