Espressokvarnar

När man brygger kaffe på nymalda kaffebönor kan man få fram en hel mängd andra smaker än om man gör det med färdigmalet. Så fort... Läs mer

Varumärken

När man brygger kaffe på nymalda kaffebönor kan man få fram en hel mängd andra smaker än om man gör det med färdigmalet. Så fort kaffebönorna krossas exponeras en avsevärt mycket större yta för syre och det gör att kaffet förlorar i smakdjup.

Med espresso är det här extra tydligt och även caféer med lägre standard maler ofta kaffet färskt inför varje kopp. För att kunna brygga bra espressos är en bra kvarn lika viktigt som en bra espressomaskin. Likaså blir inte kaffet bättre än de bönorna du använder. Så vill du satsa på kvalitet se till att göra det i alla led.

Det ställs höga krav på en kvarn för att kunna leverera malet kaffe som är tillräckligt bra för att göra en god espresso. Du vill ha en jämn partikelstorlek vid finmalet kaffe, kunna justera malningsgraden på mikronivå, timea malningen för jämna doser och få en luftigt och fint kaffe. Hos oss hittar du espressokvarnar från kvalitetstillverkare i olika prisklasser och för olika tillämpningsomården.