Dekantering

Dekantering innebär i grunden att avtappa en vätska så att bottensatsen inte följer med. När det kommer till vin finns det två huvudsakliga anledningar till att göra det:...Läs mer

Dekantering innebär i grunden att avtappa en vätska så att bottensatsen inte följer med. När det kommer till vin finns det två huvudsakliga anledningar till att göra det: dels med vällagrade viner, framför allt röda, så bör man skilja den bottensats som finns, och dels med yngre viner som snarare behöver komma i kontakt med syre för att tanninerna ska framträda. De flesta röda viner vinner på att luftas men då räcker det inte bara att öppna korken. Flaskhalsen är alldeles för smal och tillräckligt mycket vin kommer inte i kontakt med syret. Under den här kategorin har vi därför samlat prylar som är särskilt framtagna för att göra dekanteringen effektivare och lufta vinet direkt från flaskan. Vill du slå upp vinet i en karaff hittar du dem i menyn till vänster.

× Stäng

Varumärken