Bryggkaffekvarnar

När man brygger kaffe på nymalda kaffebönor kan man få fram en hel mängd andra smaker än om man gör det med färdigmalet. Så fort kaffebönorna krossas exponeras en avse...Läs mer

När man brygger kaffe på nymalda kaffebönor kan man få fram en hel mängd andra smaker än om man gör det med färdigmalet. Så fort kaffebönorna krossas exponeras en avsevärt mycket större yta för syre och det gör att kaffet förlorar i smakdjup.

De flesta koppar kaffe som bryggs i Sverige idag gör det med färdigmalet kaffe – och den smaken kan vi alla på KitchenLab verkligen också uppskatta. Men med färskmalet bryggkaffe kommer en hel mängd andra smaknyanser fram. Den som har börjat mala sitt kaffe och köper nyrostat av god kvalitet går sällan tillbaka självmant.

Här hittar du kaffekvarnar som är anpassade för bryggkaffe och pour over. En kaffekvarn för bryggkaffe ställer inte samma höga krav på att kunna ge en jämn partikelstorlek vid finmalet kaffe. Men jämn partikelstorlek är viktig även vid bryggkaffe så det är en god idé att investera i en bra kvarn. Här hittar du kaffekvarnar med koniska malskivor då de ger ett överlägset resultat i jämförelse med kvarnar med knivblad.

× Stäng

Varumärken