Mise en place
Mise en place på köksfranska, ”misse” på kocksvenska, betyder ungefär allt på plats, allt i (sin) ordning. Begreppet, eller själva utförandet, är en förutsättning för... Läs mer
-
Exxent
Droppgaller, GN 1/2 – Exxent
290 kr -
Lindén
Rostfri bricka / servicebricka / stekbleck
110 kr – 500 kr -
Patina
Bricka rostfri, GN 1/2-10 – Patina
195 kr -
Sunnex
Fastfood bricka, 32×16 cm – Sunnex
95 kr -
Professional Secrets
Mise en Place skålar – Professional Secrets
999 kr -
Exxent
Planksteksunderlägg rostfritt, 36.3 x 17.8 cm – Exxent
189 kr -
Nordic Ware
Svalningsgaller XL, koppar – Nordic Ware
255 kr -
Mermaid
Djup ugnsform, bakform, i anodiserat aluminium, 32 x 22 x 7cm
349 kr -
Exxent
Planksteksunderlägg rostfritt, 44.5 x 23 cm – Exxent
300 kr
Mise en place på köksfranska, ”misse” på kocksvenska, betyder ungefär allt på plats, allt i (sin) ordning. Begreppet, eller själva utförandet, är en förutsättning för att arbetet i köket ska löpa smidigt, eller ens vara framgångsrikt möjligt. Inte något ska få glömmas bort, försena eller lämnas åt slumpen.
Idag är mise en place synonymt med bilden av råvaror som förberetts, förädlats och stoppats i mindre kantiner för att senare ingå i matlagningen i en viss ordning. Arbetssättet, eller idén bakom mise en place genomsyrar hela det professionella köket och appliceras även på verktyg, maskiner och porslin. Att förbereda och organisera sin station inför öppning är en betydande del av kockens uppgift.
Vi har samlat alla produkter för att göra det möjligt att lyckas i förberedelser och mise en place. Kom dock ihåg att det inte bara handlar om hjälpmedel. Mise en place är ett tankesätt, en filosofi, ett sätt att arbeta.