Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar

Om oss

Vi som driver The Kitchen Lab har alla en nära relation till mat och matlagning, fast på olika sätt. Redan när vi startade företaget 2009 var det en sak som var säker - vi ska vara Sveriges bästa köksbutik! (Och så sent som 2020 utsågs vi av alla kunder, genom Prisjakt, till årets bästa butik inom kök & hushåll.) Idag har vi två köksbutiker, en i Stockholm och en i Malmö och kunder från hela Sverige tack vare vår webbutik. Sedan 2023 finns vi lokalt översatta på nätet i Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Nederländerna och Polen. Vi skickar dessutom till halva Europa, Asien och USA via kitchenlab.eu.

Varför det vi gör är viktigt

Även om man inte nämner matens livsuppehållande funktioner och hälsoeffekter, är mat, dryck och måltiders komposition och utformning centrala i människans tillvaro. Alla de portioner som tillagas i ett kök bidrar till samvaro, stimulans och eftertanke, ger utlopp för personlighet och kreativitet, och är viktiga kulturbärare som kan väcka minnen, vara uttryck för humor, omtanke och perfektion. Mat är finkultur och dessutom en återkommande byggsten i alla nivåer av den behovspyramid som beskriver en harmonisk människas tillvaro. Även om våra matvanor förändras med nya trender är vissa smakförnimmelser att likställa med universella sanningar. Exempelvis kan nästan alla människor sluta upp bakom påståendet att äpple och kanel är en bättre kombination än tandkräm och apelsinjuice. 

Vårt mål att göra din matlagning mer lustfyll och givande med hjälp av rätt köksprylar och kunskap, oavsett om du precis lagat din första bouillabaisse eller tävlat i Bocuse d'Or. 

Vi som jobbar på KitchenLab

Jonas, som sköter vår Stockholmsbutik, är en riktigt passionerad matlagare. Det han inte vet om matlagning tar han snabbt reda på och delar gärna med sig av. När han hade köpt sin första sousvide hos oss, insåg han att magisterkarriären fick ta paus (hos oss går han dock fortfarande under namnet Magistern) och började jobba heltid med att sprida matlagningsglädje till våra kunder. Den hemstoppade torsdagskorven med champagne och naturbeteshögreven på fredagar är heliga för Jonas.

Sam är vår inköpschef och har innan dess hunnit med mycket på KitchenLab. Det började med kundordrar och gick via lageransvar innan han 2017 startade upp butiken i Malmö. Han är från en konditorfamilj i Halmstad och innehar även ett gesällbrev som bagare/konditor. Har jobbat på flera ställen i Västsverige och dessutom öppnat bageri och lärt upp lokala förmågor inom yrket i Nairobi och jobbat som dessertkonditor på lyxhotell på Zanzibar.

Oscar, som är vd och ansvarig för e-handeln, är även han en passionerad matlagare och pryltokig när det gäller cooking stuff. Fråga honom om allt (det gör kollegorna redan) och du får svar fyllt av kunskap. Förutom en orimligt stor vinkyl är hans favoritköp en blender från Vitamix.

Daniel hoppar in extra i Malmö. Hans jakt på perfektion märktes tydligt i den ost- och vinbar han drev i Malmö i många år innan han handplockades till oss. Hans kärlek till kvalitet speglas tydligt i butiken, men självklart också i Daniels kök, kunskap och saxofonspelande.

Pelle har levt ett liv bakom kameran och har som matansvarig haft ett finger med i de flesta kockprogrammen du minns från linjär-TV. Numera ansvarar han för att ta hand om våra kunders förfrågningar per mail och telefon. Sen är han ju uppväxt i glada Hudik också, det är inte fy skam det.

Sally ansvarar för butiken i Malmö och har redan hunnit med att jobba som konditor på flera av Skånes bästa konditorier, med en expertis i choklad. Trots att hon är sist in visade det sig vid en intern genomgång att hon kanske är den som har mest praktisk erfarenhet av våra mest nischade artiklar. Hon är också i skrivande stund den enda i personalen som har en wet grinder hemma i köket.

Christian kommer från en anrik krögarsläkt och har själv många års erfarenhet från restaurangbranschen, senast som sous-chef. Numera charmar han kunder i vår stockholmsbutik och vinner de flesta säljtävlingarna. Med sitt gedigna nätverk i krogsvängen är han också på god väg att bli vår främste restaurangsäljare.

Sofia är vår kanske viktigaste person - alla produkter som kommer in till oss hamnar först hos Sofia. Med ett öga för detaljer ser hon till så allt som kommer in till vårt lager är korrekt och hamnar där det ska. Både på jobbet och hemma så umgås hon med sin kollega Misha (se nedan). Hon myser gärna med en Piña colada i handen, helst drucken ur våra cocktailglas i ananasform från 100% Chef.

Johan möter du ofta helger i vår stockholmsbutik. Han är ett levande uppslagsverk, inte bara när det kommer till matlagningsprylar och tekniker. Han varvar sina dubbla studier i ekonomi och juridik med att serva våra kunder i butiken.

Vladimir hittar du i Malmöbutiken på helgerna. Övrig tid tillbringar han bakom en espressomaskin på en av stans bästa kaffebarer, designar textilier för glassiga italienska modehus eller som kund på KitchenLab. Den viktigaste artikeln i vårt sortiment tycker han är en Mac-kniv på 13,5 cm.

Elsa har koll på allt som är värt att hålla koll på inom gastronomiska trender. Du har förmodligen sett någon av hennes filmklipp i sociala medier och följer du KitchenLab så har du med säkerhet sett hennes content. Kanske är Elsa vår mest kända KitchenLabbare (@elsasapetite)?

Ruth jobbar i vår stockholmsbutik på lördagar och inhopp vissa vardagar. Hon har, enligt egen utsago, gjort tillräckligt många omeletter för att lyckats få till den perfekta. Favoriten innehåller Boursin och sourcream onion-chips (gissa favoritserien?). Ruth driver eget företag som textförfattare. Lyssnar du emellanåt på P3, så är det rätt troligt att du hört någon av hennes texter.

André är kanske vår mest erfarna matlagare och andreman i Stockholmsbutiken. Med 16 års bakgrund från restaurangkök över hela landet är det få kulinariska vetskaper han inte behärskar. Han har även svårslagen vinkunskap i blodet, och du kan ofta hitta honom i något mörkt hörn på någon av stadens obskyra barer med en laptop i knät, skrivandes på sin nästa fantasyroman.

Sebastian står i Malmöbutikerna de helger som Vladimir inte är där. Inte lika ofta på sin fritid eftersom han inte har någon då han jobbar som utvecklingschef på ett bageri i Köpenhamn som tar fram bake-off bröd av toppkvalitet till danska Michelinkrogar. Dessutom lyckas han klämma in några pass som gyminstruktör då och då. Han har en bakgrund både i bageri och konditori, men dessutom gastronomi och livsmedelskemi.

Anton Viktor berikar även han Malmö emellanåt. Hjälper oss att hålla liv i en lång obruten kedja av att ha en Anton i personalstyrkan och får fylla på med sitt mellannamn för att vi själva ska klara av att hålla ordning på det. Han är nog dock den trevligaste av alla Anton vi har haft genom åren. Förutom att plugga i Lund (bra indikation på att han är smart), så står han också bakom bardisken och trollar fram Gröna hissen, Fernet-cola, Cosmopolitan och andra populära cocktails.

Roberto är en av kaffesveriges största med bland annat två SM-vinster som barista och en tredje plats i World Barista Championship. Innan han kom till Sverige, blev barista och jobbade i vår Malmöbutik var han kock i hemlandet Italien. Roberto håller våra populära espresso-kurser i Malmö. 

Misha, KitchenLabs gulligaste medarbetare, hittar man också på lagret. Misha är vår fjärde lagermedarbetare som jobbar tätt med Sofia på inleverans. När han inte ligger och sover så går han runt och ser han till att de övriga på lagret sköter sitt jobb. Misha äter gärna brunoise-skurna morotsbitar perfekt uppvägda i vår hundskål med inbyggd våg från Sencor.

Onsdag har både varit kock och jobbat för vår leverantör Japanese Knife Company. Förutom ett stort intresse för mat, finns även en passion för tatueringar. Du hittar Onsdag, lite olika dagar i veckan, i butiken i Malmö.

Sadra stärker upp Stockholms-butiken sporadiskt på lördagar. Hans meritlista är för lång för den här texten, men utöver kunskap kring köksprylar kan han lära dig östgötska och hur man lagar persiskt ris

Tillsammans är vi övertygade om att matlagning kräver bra råvaror och bra redskap. Detta måste upplevas i verkligheten, därför har vi två fysiska butiker fullproppade med bra köksprylar. Vi jobbar intensivt tillsammans med andra foodies och yrkeskockar, för att hålla oss uppdaterade om vad som gäller just nu - varmt välkommen till oss!


Kontakta oss

Vi är mer intresserade av uppriktig feedback från våra kunniga kunder än av generella och anonyma målgruppsanalyser och volymtörstande säljkampanjer. Så därför, välkommen in på KitchenLab och säg vad du tycker!

kundservice@kitchenlab.se
Telefon: 08-410 95 200

Företagsuppgifter

KitchenLab AB

Birger Jarlsgatan 106

114 20 STOCKHOLM

Organisationsnummer: 556785-6199

Säte: Stockholm

Bankgiro: 619-1142

Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se