Agar Agar (E406) - The Kitchen Lab
- Webblager 0 st
- Butik Stockholm 0 st
- Butik Malmö 0 st


-
Produktbeskrivning
-
Agar agar är ett mångsidigt gelerings- och förtjockningsmedel tillverkat av alger. Agar agar påverkar varken doft eller färg och gör geléer av överlägsen kvalitet även vid mycket låga koncentrationer. Den kan användas för att producera hårda, spröda, transparenta och neutrala geler som motstår surt pH ner till 3,5. Löslig vid ca 90-100°C och stelnar när lösningen har svalnat till ca 40-45°C. Den kan värmas upp på nytt till 85°C utan att smälta. Geleringsstyrkan på vår agar agar är över 900 gr/cm2.
Användning: Dosera mellan 2-10 g per 1 kg lösning. För att göra en fast gelé behöver du cirka 7-10g. Blötlägg agar agar i den flytande lösningen i 5-10 minuter, koka sedan försiktigt upp under konstant omrörning tills allt pulver är upplöst. Värm lösningen till cirka 100°C. Lösningen kommer sedan att stelna vid kylning vid cirka 40–45°C. Agar agars geleringsförmåga påverkas av ingrediensernas surhet eller alkalinitet. Sura frukter kräver större mängder. pH-lösligheten för agar agar är 4,5–9,0. Om du inte har använt tillräckligt med agar agar kan lösningen kokas om och mer tillsättas för att uppnå den konsistens du behöver.
Ingredienser: Agar agar E406 (Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel)
Förvaring: Förvaras torrt, svalt och inte i direkt solljus. Använd inom 6 månader efter öppnandet.
Näringsvärde per 100g: Energi: 698kj/174kCal, Fett: <0,1g, Varav mättat fett <0,1g, Kolhydrater: <0,1g, Varav sockerarter: <0,1g, Protein: 0,4g, Salt: 1,77g, Fiber: 86,4g.
Behöver du större förpackning för livsmedelsproduktion? Kontakta oss så löser vi det!
-
-
Specifikationer
-
Storlek: 100 g, 250 g, 500 g Typ: Emulgeringsmedel, Förtjockningsmedel, Geleringsmedel, Sfärtillverkning, Stabiliseringsmedel Volym: 100 g, 250 g, 500 g
-
För att lämna ett omdöme måste du logga in på din kundprofil.
Den här produkten har inga recensioner.
Lagerstatus uppdateras var tionde minut.