Kaliumsorbat (E202) - The Kitchen Lab
- Webblager 0 st
- Butik Stockholm 0 st
- Butik Malmö 0 st


-
Produktbeskrivning
-
Kaliumsorbat i form av raffinerat kristallint salt av högsta kvalitet, kaliumsaltet av sorbinsyra. Dess huvudsakliga funktion är att hämma tillväxten av mögel, jäst och mikrober, vilket i sin tur ökar hållbarheten för livsmedel. Den kan användas i många livsmedel som ost, läsk/fruktdrycker, torkat kött, torkad frukt, yoghurt, äppelcider, vin och bakverk. Kaliumsorbat är inte lämpligt för brödtillverkning eller bakade produkter som använder jäst. I vin producerar kaliumsorbat sorbinsyra som stoppar eventuell överlevande jäst från att föröka sig när vinet är klar. Den kan också användas för att klarifiera och förhindra jäsning i äppelcider och sötat och mousserande vin.
Användning: Normal dosering för livsmedelstillämpningar är 0,25 g till 1 g per 1 kg. Använd inte i bakade produkter som innehåller jäst. För fruktdrycker och vin beror mängden som krävs på alkoholhalten. 12 % till 14 % alkohol skulle kräva 0,07 g per liter, lägre alkoholhalt skulle kräva mer.
Ingredienser: Kaliumsorbat E202 (Konserveringsmedel)
Förvaring: Förvaras torrt, svalt och inte i direkt solljus. Använd inom 6 månader efter öppnandet.
Behöver du större förpackning för livsmedelsproduktion? Kontakta oss så löser vi det!
-
-
Specifikationer
-
Storlek: 100 g, 250 g, 500 g Typ: Konserveringsmedel Volym: 100 g, 250 g, 500 g
-
För att lämna ett omdöme måste du logga in på din kundprofil.
Den här produkten har inga recensioner.
Lagerstatus uppdateras var tionde minut.