Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar

Kaliumsorbat (E202) - The Kitchen Lab

1429-17039
Vikt:
100 g
100 g 500 g
Lagerstatus
  • Webblager 0 st
  • Butik Stockholm 0 st
  • Butik Malmö 0 st
Önskar du rådgivning? Ring 08-41095200
truckFRI FRAKT ÖVER 500 KR arrows365 DAGARS ÖPPET KÖP
  • Produktbeskrivning
    • Kaliumsorbat i form av raffinerat kristallint salt av högsta kvalitet, kaliumsaltet av sorbinsyra. Dess huvudsakliga funktion är att hämma tillväxten av mögel, jäst och mikrober, vilket i sin tur ökar hållbarheten för livsmedel. Den kan användas i många livsmedel som ost, läsk/fruktdrycker, torkat kött, torkad frukt, yoghurt, äppelcider, vin och bakverk. Kaliumsorbat är inte lämpligt för brödtillverkning eller bakade produkter som använder jäst. I vin producerar kaliumsorbat sorbinsyra som stoppar eventuell överlevande jäst från att föröka sig när vinet är klar. Den kan också användas för att klarifiera och förhindra jäsning i äppelcider och sötat och mousserande vin.

      Användning: Normal dosering för livsmedelstillämpningar är 0,25 g till 1 g per 1 kg. Använd inte i bakade produkter som innehåller jäst. För fruktdrycker och vin beror mängden som krävs på alkoholhalten. 12 % till 14 % alkohol skulle kräva 0,07 g per liter, lägre alkoholhalt skulle kräva mer.

      Ingredienser: Kaliumsorbat E202 (Konserveringsmedel)
      Förvaring: Förvaras torrt, svalt och inte i direkt solljus. Använd inom 6 månader efter öppnandet.


      Behöver du större förpackning för livsmedelsproduktion? Kontakta oss så löser vi det!
  • Specifikationer
The Kitchen Lab har i över tio år levererat utrustning till såväl stjärnkockar som entusiastiska amatörer. Sortimentethar alltid drivits av funktion och kvalitet och därför är vi extra stolta över att kunna leverera ingredienser för molekylär matlagning i eget namn.
The Kitchen Lab
Rekommenderade produkter
Recensioner
0 Recensioner

För att lämna ett omdöme måste du på din kundprofil.

Den här produkten har inga recensioner.

Lagerstatus

Lagerstatus uppdateras var tionde minut.

Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se