Karragenan Iota (E407a) - The Kitchen Lab
- Webblager 0 st
- Butik Stockholm 0 st
- Butik Malmö 0 st


-
Produktbeskrivning
-
Karragenan Iota av europeiskt ursprung i pulverform. Kan användas för att göra mjuka elastiska geler som är både frys- och upptiningsstabila. Den gör kristallklara geler och glasyrer och är perfekt för att toppa mousser, kakor och tårtor. Karragenan Iota-gel stärks i kombination med kalcium, vilket gör den perfekt för användning i mjölk- och mejeribaserade recept, som exempelvis snabb-Crème Brulée eller gelatinfri pannacotta. Karragenan Iota ger ett mjukare slutresultat än Karragenan Kappa.
Användning: Doseras 0,2 % - 2,0 % av totalvikten. Karragenan formas till en gel i kombination med kalium- och kalciumsalter. För att gelera, lös upp pulvret i vätska. Värm upp till 70°C tills det är helt upplöst under konstant omrörning. Stelnar bildas när lösningen svalnar. Ph-löslighet: 4,5 – 10.
Ingredienser: Karragenan Iota E407 (Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel)
Förvaring: Förvaras torrt, svalt och inte i direkt solljus. Använd inom 6 månader efter öppnandet.
Näringsvärde per 100g: Energi: 794,3Kj/192,4kCal, Fett: 0,1g, Varav mättat fett: 0g, Kolhydrat: 24,8g, Varav sockerarter: 24,7g, Salt: 0,8g, Fiber: 46,5g.
Behöver du större förpackning för livsmedelsproduktion? Kontakta oss så löser vi det!
-
-
Specifikationer
-
Storlek: 100 g, 250 g, 500 g Typ: Emulgeringsmedel, Förtjockningsmedel, Geleringsmedel, Stabiliseringsmedel Volym: 100 g, 250 g, 500 g
-
För att lämna ett omdöme måste du logga in på din kundprofil.
Den här produkten har inga recensioner.
Lagerstatus uppdateras var tionde minut.