Silk Gel (E471) - The Kitchen Lab
- Webblager 0 st
- Butik Stockholm 0 st
- Butik Malmö 0 st


-
Produktbeskrivning
-
Silk Gel är speciellt designad för tillverkning av glass och sorbet. Genom att tillsätta en liten mängd Silk Gel till en traditionell bas kommer det att göra din glass eller sorbet silkeslen, mjuk och slät mot gommen. Det kommer också att förbättra konsistensen vilket gör den färdiga produkten lättare att servera och lagra. Silk gel är mycket lätt att använda och kan lätt dispergeras i en varm flytande bas. Om du använder en kall bas ska gelén först blandas med en droppe varmt vatten. Den kan också användas som emulgeringsmedel och texturförbättrare i många produkter, som bakverk, vispgrädde och glass.
Användning: Dosera 3-5g per 1000 g basmix. Silk Gel ska dispergeras i en varm flytande bas. Om du använder en kall bas ska gelén först blandas med en liten mängd varmt vatten och sedan tillsättas.
Ingredienser: Mono- och diglycerider av fettsyror E471 (Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel), Sorbitol E410 (sötningsmedel), smakämnen
Förvaring: Förvaras torrt, svalt, lufttätt och inte i direkt solljus. Använd inom 6 månader efter öppnandet.
Näringsvärde per 100g: Energi: 601Kj/144kCal, Fett: 0g, Kolhydrat: 36g, Varav sockerarter: 0g, Protein: 0g, Salt: 0g
Behöver du större förpackning för livsmedelsproduktion? Kontakta oss så löser vi det!
-
-
Specifikationer
-
Storlek: 100 g, 250 g, 500 g Typ: Emulgeringsmedel, Förtjockningsmedel, Geleringsmedel, Stabiliseringsmedel Volym: 100 g, 250 g, 500 g
-
För att lämna ett omdöme måste du logga in på din kundprofil.
Den här produkten har inga recensioner.
Lagerstatus uppdateras var tionde minut.