Big Green Egg

Big Green Egg XXL (2XL)

1282-11968
  • Den största kamadogrillen från originalet Big Green Egg
  • 73 cm grillgaller
  • Bräcker garanterat dina grannars grill!
  • Komplettera med bordsställning eller näste

50 699 kr

Uppskattad leverans 19 - 23 december.

Lagerstatus

Webblager 0 st
Stockholmsbutik 0 st
Malmöbutik 0 st
fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 500

star paper

365 dagars öppet köp

50 699 kr

Vi är väldigt stolta över Big Green Egg. Det finns många kopior där ute, men precis som på nationalmuseum tycker vi att ingenting slår originalet. Big Green Egg är en kamadogrill som har tillverkats i USA sedan 1974. Tack vare den unika keramiken som NASA har hjälpt till att utveckla reflekteras värmen i grillen och luftflödet gör att du kan få upp en väldigt hög och jämn värme eller styra den med precision på låg och jämn värme. Tjockleken på keramiken gör också att ingen värme sticker genom väggarna, utan all värme du har att jobba med håller sig inuti grillen. Det gör också att du har samma kontroll på grillningen även om det skulle vara minusgrader ute. Därtill kommer du med bra kol kunna grilla i många många timmar utan att behöva fylla på eller kladda runt.

 

Idag produceras grillarna i Daltile i Mexico där inga andra kamadogrillar än Big Green Egg tillverkas. De har ISO 9001 UL-certifikat och uppfyller de allra strängaste kvalitetskraven du kan föreställa dig.

Tack vare den noggranna tillverkningsprocessen och unika keramiken har Big Green Egg en längre livslängd än jämförbara modeller. De kan hettas upp minst 100 000 gånger utan att kvaliteten försämras, och beaktar du de eldningsförbud som förekommer med jämna mellanrum blir det väldigt många säsonger i slutändan. 

 

Tack vare sin mångsidighet ger Big Green Egg mängder av möjligheter. Du kan förutom att grilla på hög värme slänga på en panna och steka, woka eller bjuda på paella. Styr luftflödet och gå ner på låga temperaturer för att köra slow cooking som en brisket. Med hjälp av en convEGGtor kan du skydda från den direkta värmen och använda grillen som en ugn för att baka bröd eller pizza. När vi tänker efter kan du lika gärna göra dig av med spis och ugn och allting annat i köket. Big Green Egg gör jobbet!

 

Big Green Egg 2XL är ett riktigt monster! Med diameter på 73 cm och höjd på 90 cm är den så nära Danny DeVito du någonsin kommer komma i verkligheten. Här får du plats med en spillkråka med vingarna utfällda i all sin prakt, eller en berguv om du lägger vingarna fint utmed sidorna (detta är alltså inte vad vi rekommenderar utan använder som en allmänt greppbar referens till dess storlek). Grillytan är på drygt 0,4 kvadratmeter, alltså ungefär som ett studentboende i innerstan. Om våra jämförelsepunkter känns oseriösa står de i bjärt kontrast mot hur seriös den här grillen är! Tänk på att grillen levereras utan ställning eller näste.

 

  • Rostfri nedre luftlucka
  • Rostfritt galler att grilla på
  • Vattenfast keramisk knopp till toppen för att avsluta grillningen
  • Gjutjärnsreglage för reglering av värmen till toppen
  • Dubbla lager glacering av hela Egget för skydd mot regn

 

 

Gallerdiameter: 73 cm
Grillyta: 4185 cm²
Vikt: 170 kg
Höjd: 90 cm