Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar

Binchotan, japanskt grillkol

525:-
 • Originalet från Japan
 • Högst densitet på marknaden
 • Finaste kolet som går att köpa
 • Säljs i förpackning om ca 1kg (950-1050gr)
1731-27821
 
Lägg i kundvagnen
Lagerstatus
 • Webblager 3 st
 • Butik Stockholm 3 st
 • Butik Malmö 0 st
Önskar du rådgivning? Ring 08-41095200
truckFRI FRAKT ÖVER 500 KR arrows365 DAGARS ÖPPET KÖP
 • Produktbeskrivning
  • Binchotan grillkol av exceptionell kvalitet! Brinner i stort sett helt utan rök.

   Binchotan betyder vit ek på japanska och är så hårt att det klingar som glasstavar när man knackar dom mot varandra. Den höga densitet som ger kolet det karaktäristiskt klingande ljudet gör det - jämfört med sämre kol - svårantändligt men när det väl fått fyr brinner det väldigt länge och med hög temperatur.

   Pinnarna är ca 23 cm långa, med en diameter om 5 cm och väger mellan 350 och 400 gram styck.

   Säljes om ca 1 kg 

   "Binchō-tan" är en form av aktivt kol som är gjord genom en speciell tillverkningsprocess som ursprungligen kommer från Japan. Det är känt för sin höga densitet och sin förmåga att brinna mycket hett och länge. Till skillnad från vanligt kol är binchotan tillverkat genom en process som kallas "ubame oak" där ekträ bränns i en syrefattig miljö i upp till två veckor. Detta leder till en mycket tät kolbit med en ren, vit färg.

   Binchotan har många fördelar för matlagning och grillning. För det första brinner det mycket längre än vanligt kol och ger en konstant värme, vilket gör det idealiskt för långsam matlagning. För det andra producerar binchotan minimalt med aska och rök, vilket ger en renare smakprofil för grillat kött och grönsaker. Dess höga densitet ger också en högre bränningshastighet, vilket innebär att det inte behövs lika mycket kol för att generera samma mängd värme som med vanligt kol.

   Förutom dess användning vid grillning och matlagning används binchotan också för rening av vatten och luft. Dess höga porositet gör det idealiskt för att filtrera bort oönskade ämnen från vatten, såsom kemikalier och föroreningar. Binchotan används också i luftrenare för att ta bort lukt och fuktighet från luften.

   I Japan finns det olika kvaliteter av binchotan beroende på träslaget och tillverkningsprocessen. Det finns också olika användningsområden för varje kvalitet, såsom matlagning, vattenrening eller användning i traditionella japanska keramiska tekannor. Oavsett dess användningsområde är binchotan en unik och mångsidig form av kol med en fascinerande historia och tillverkningsprocess.

 • Specifikationer
  • Lev. artikelnummer: binchotan
The Kitchen Lab har i över tio år levererat utrustning till såväl stjärnkockar som entusiastiska amatörer. Sortimentethar alltid drivits av funktion och kvalitet och därför är vi extra stolta över att kunna leverera ingredienser för molekylär matlagning i eget namn.
The Kitchen Lab
Rekommenderade produkter
Recensioner
0 Recensioner

För att lämna ett omdöme måste du på din kundprofil.

Den här produkten har inga recensioner.

Lagerstatus

Lagerstatus uppdateras var tionde minut.

Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se