BeeSkin

Bivaxduk för flergångsbruk, enstycksförpackning – BeeSkin

bs-18-beeskin-e-xx_var

Med bivaxdukar från Beeskin kan mat förpackas på ett miljövänligt sätt och håller maten färsk längre. Dukarna håller i upptill ett år och finns i olika storlekar. Som alternativ till konventionella förpackningsmaterial som plast och aluminium består de av rent organiska material som är strikt kontrollerade och certifierade. Alla ingredienser – för konsekvent hållbarhet –... Läs mer

Nollställ

99 kr199 kr

Lagerstatus

Webblager 0 st
Stockholmsbutik 0 st
Malmöbutik 0 st
fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 1000kr

star paper

365 dagars öppet köp

99 kr199 kr

Med bivaxdukar från Beeskin kan mat förpackas på ett miljövänligt sätt och håller maten färsk längre. Dukarna håller i upptill ett år och finns i olika storlekar. Som alternativ till konventionella förpackningsmaterial som plast och aluminium består de av rent organiska material som är strikt kontrollerade och certifierade. Alla ingredienser – för konsekvent hållbarhet – kommer från Europa. Det bivax som används köps uteslutande från tyska biodlare och de organiska bomullsdukarna tillverkas i Tyskland. Tina Sauer, som grundade Beeskin 2018 har satt som mål att etablera ett hållbart alternativ till plast med sina dukar, som manuellt produceras i Berlin, på maskiner utvecklade internt, med sitt lilla team som fäster stor vikt vid hållbarhet och konsekvent certifiering. Beeskin är tillgängligt i Tyskland online och hos utvalda detaljhandlare runt om i landet, liksom även i Danmark, Holland, Belgien, Spanien, Italien och nu även Sverige.

Beeskin använder 100 % europeiska ingredienser och producerar, packar och skickar allt från Berlin i Tyskland.

Beeskins bivaxdukar är gjorda av:

1. Bomullsdukar (GOTS certifierad organisk bomull enligt högsta standard) – är basen

2. Bivax från Tyskland (testad för föroreningar och bekämpningsmedel) – är beläggningen

3. Träkåda – så att duken formar sig bättre

4. Jojobaolja (organisk) – så att duken förblir mjuk

 

Beeskin – ett hållbart alternativ till plastfolie

Visste du att vi använder i genomsnitt 100 meter plastfolie per hushåll/år? Är det rimligt? Det är en hisnande mängd plast – ett material vi försöker dra ner på i övrigt i vår vardag.

Plastavfall är ett stort problem i världen och hållbara alternativ ligger högt på önskelistan. Tack vare en miljö- och hälsomedveten start-up från Berlin kan vi nu klara oss utan plastfilm. Beeskin är namnet på ett naturligt, hållbart och återanvändningsbart alternativ för att förpacka mat. Dessa bivaxdukar sparar inte bara plaståtgång utan håller även maten fräsch längre tack vare sina andningsbara och antibakteriella egenskaper och har dessutom en svag och naturlig honungsdoft. Beeskins bivaxdukar kan användas upp till ett år – och med 1 års garanti – och dessutom bli återvunna på ett miljövänligt sätt.