Kilner

Fermenteringsset – Kilner

ma-KI25839

Trenden för fermentering jäser sig bara starkare – och det är inte konstigt.  Det är en flertusenårig hantverkstradition som åter gör sig känd där man i harmomi med mikroorganismer behandlar råvaror och får smaknyanser som annars vore omöjliga. Att det är bra för magen (probiotiskt) och dessutom förlänger råvarornas hållbarhet är andra fördelar. Soja, sauerkraut, kimchi, garum, kombucha, koji, miso och... Läs mer

499 kr

Finns i lager; Skickas 19 - 21 januari

Lagerstatus

Webblager 18 st
Stockholmsbutik 18 st
Malmöbutik 13 st
fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 1000kr

star paper

365 dagars öppet köp

499 kr
Finns i lager
snabb leverans

Trenden för fermentering jäser sig bara starkare – och det är inte konstigt.  Det är en flertusenårig hantverkstradition som åter gör sig känd där man i harmomi med mikroorganismer behandlar råvaror och får smaknyanser som annars vore omöjliga. Att det är bra för magen (probiotiskt) och dessutom förlänger råvarornas hållbarhet är andra fördelar. Soja, sauerkraut, kimchi, garum, kombucha, koji, miso och vinäger är exempel på fermenterade rätter och smaksättare som utgör viktiga baser i respektive kulturers kök.

Detta fermenteringsset består av en 3-liters glasbehållare, ett tätslutande lock i silikongummi, 2 st keramiska vikter som ser till att jäsande råvaror håller sig under ytan samt ett vattenlås som förhindrar ovälkomna mikroorganismer att blanda sig i processen. Kort sagt allt du behöver (utöver råvaror) för att med naturens hjälp få till tusentals olika fantastiska kreationer.

Tål max 80 grader.

Vill du lära dig det mesta som du behöver veta om fermentering rekommenderar vi den ursprunlige kocken på restaurangen Noma, fyra gånger utsedd till världens bästa, Rene Redzepis bok The Noma Guide to Fermentation