-
Produktbeskrivning
-
Trenden för fermentering jäser sig bara starkare – och det är inte konstigt. Det är en flertusenårig hantverkstradition som åter gör sig känd där man i harmomi med mikroorganismer behandlar råvaror och får smaknyanser som annars vore omöjliga. Att det är bra för magen (probiotiskt) och dessutom förlänger råvarornas hållbarhet är andra fördelar. Soja, sauerkraut, kimchi, garum, kombucha, koji, miso och vinäger är exempel på fermenterade rätter och smaksättare som utgör viktiga baser i respektive kulturers kök.
Detta fermenteringsset består av två 1-liters glasbehållare, ett tätslutande lock i silikongummi, 2 st glasvikter som ser till att jäsande råvaror håller sig under ytan samt ett vattenlås som förhindrar ovälkomna mikroorganismer att blanda sig i processen. Kort sagt allt du behöver (utöver råvaror) för att med naturens hjälp få till tusentals olika fantastiska kreationer.
Tål max 80 grader.
Vill du lära dig det mesta som du behöver veta om fermentering rekommenderar vi den ursprunlige kocken på restaurangen Noma, fyra gånger utsedd till världens bästa, Rene Redzepis bok The Noma Guide to Fermentation
-
-
Specifikationer
-
Lev. artikelnummer: KI25010 EAN: 5010853253589
-
För att lämna ett omdöme måste du logga in på din kundprofil.
Den här produkten har inga recensioner.
Lagerstatus uppdateras var tionde minut.