Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar

Grillkol, Onyx Binchotan, 9,07kg - Jealous Devil

795:-
 • Tillverkad enligt japansk tradition av paraguayansk hardwood
 • Brinner längre och varmare än alla annan typ av kol
 • Går att använda igen och igen
1738-26838
 
Lägg i kundvagnen
Lagerstatus
 • Webblager 0 st
 • Butik Stockholm 0 st
 • Butik Malmö 2 st
Önskar du rådgivning? Ring 08-41095200
truckFRI FRAKT ÖVER 500 KR arrows365 DAGARS ÖPPET KÖP
 • Produktbeskrivning
  • Jealous Devil vill erbjuda legendariskt bränsle till alla som gillar att grilla. Knappast finns det väl något mer mytomspunnet bränsle än binchotan (borträknat trolldryck, bumbibjörnssaft och kärlek)?

   Binchotan är processen som gör den renaste och mest kraftfulla kolen som går att föreställa sig. Dess prestanda är såpass unik och ovanlig att tillverkningstekniken har levt kvar sedan 1600-talet och har förmedlats från generation till generation av kolmästare. Binchotan förkolnas vid extrem värme som överstiger 1200°C under flera dagars tid i speciella ugnar. Processen gör att kolen blir unikt hård och nästan kan liknas vid metall eller sten. Det ger också kolen sina fantastiska brinnegenskaper. Jealous Devils binchotan är gjord av naturmaterial, nämligen extremt hårt trä från Paraguay. Tillverkningsprocessen hedrar den japanska traditionen hela vägen in i mål.

   Vad är det då som gör binchotan så speciellt och varför kostar den mer än annan kol? Dels så går den enkelt att återanvända. Släck kolen i vatten, låt den torka och använd på nytt utan att märka att kvaliteten påverkas. Det ger extremt många brinntimmar till skillnad från porös bensinstationskol. Densiteten gör också att värmeåtergivningen går mycket högre än någon annan kol. Binchotan blir alltså både varmare och brinner längre än någon annan typ av grillkol. Till råga på allt är den så gott som fri från rök och har fantastisk smak. Vi vill dock poängtera att vid grillning sker en förbränningsprocess som innebär att elden slukar syre och producerar kolmonoxid även om det inte syns någon rök. Grillning bör alltså ske utomhus så att syretillgången förblir god.

   Den lilla nackdel som kommer med binchotans alla fantastiska egenskaper är att kolet jämförelsevis är svårantändligt och tändblock kan vara en god vän till ett binchotan-fan. Tålamod är ett litet pris att betala för en kol som är fantastisk!
 • Specifikationer
  • Lev. artikelnummer: 5004 EAN: 850011364192
Rekommenderade produkter
Recensioner
0 Recensioner

För att lämna ett omdöme måste du på din kundprofil.

Den här produkten har inga recensioner.

Lagerstatus

Lagerstatus uppdateras var tionde minut.

Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se