Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar

Handgjord japansk bordsgrill - Konro

 • "Originalet" för Japansk bordsgrillning
 • Social matlagning - samlas kring grillen
 • Höga temperaturer i litet format - grilla det mesta
 • Olika storlekar
 • Grilla med galler eller spett över öppen eld
1731-16915
Storlek:
Mellan
Mellan Stor
Lagerstatus
 • Webblager 0 st
 • Butik Stockholm 0 st
 • Butik Malmö 0 st
Önskar du rådgivning? Ring 08-41095200
truckFRI FRAKT ÖVER 500 KR arrows365 DAGARS ÖPPET KÖP
 • Produktbeskrivning
  • Om Bordsgrill från Konro

   Gör grillfesten mer inriktad på matlagningen och låt alla grilla sin egen mat! Snyggast och bäst gör du det på en bordsgrill från det svenska märket Konro. Grillarna är tillverkade i Japan och avsedda för utomhusbruk. Det som är den största skillnaden från din andra grill är att den gör sig som bäst mitt på bordet. Tänd och använd den som en vanlig kolgrill. Har du riktigt hög ambitionsnivå kör du på binchotan-kol gjord på tunna grenar av japansk vit-ek (Quercus Phillyraeoides) eller den svenska varianten som är omsorgsfullt och miljövänligt kolad från svenska björkar (Betula Pubescens) som fått en kärv men kärleksfull uppväxt i Tornedalens karga klimat.

   Plocka fram skaldjur, grönsaker eller tunna skivor av kött och bjud in till en Korean BBQ i solen. Det går förstås även bra att grilla större styckdetaljer.

   OBS! Grillen är känslig för fukt, låt inte grillen stå ute i regn eller under nätter med dagg. (Och spola inte av den med vattenslangen om den är smutsig :). Grillen är endast avsedd för utomhusbruk.

   Grillen är tillverkad i diatomit, ett naturmaterial som tillverkades av plankton för mer än 20 miljoner år sen. De tillverkas helt för hand och ger unika grillegenskaper - långsam förbränning, hög temperatur och mindre rök samtidigt som utsidan inte blir het. På sidan av grillen finns det reglerbart luftinsläpp vilket gör det lätt att justera temperaturen.

   Den finns i tre olika storlekar:

   Liten - 25 cm lång / 14 cm bred / 15 cm hög - passar 2 - 4 personer, vikt 2,2 kg. - N250
   Mellan - 31 cm lång / 18 cm bred / 17 cm hög - passar 2 - 6 personer, vikt 4,2 kg. - N315
   Stor - 45 cm lång / 25 cm bred / 19 cm hög - passar 2 - 8 personer, vikt 8,4 kg. - N450

   Skillnad mellan handgjord och pressad Konro
   Handgjord: dubbelmantlad botten som ger bättre luftgenomströmning via luftintag/spjäll på sidan-lufthål i övre botten(se bilderna) som påverkar luftgenomströmning och ökad/bättre temperaturkontroll - låg vikt-lätt att ta med på till exempel picknick.

   Pressad: är i grunden tillverkad av samma material, men krossat och ihoppressat under tryck och värme. Det gör att den har tjockare väggar och högre vikt. Det ger något bättre hållbarhet som lämpar sig för resturangbruk som behöver använda den under längre tid och frekvent grillning. Luftintag finns men dessa har ej dubbelmantlad botten.
 • Specifikationer
  • Storlek: Liten, Liten - N250, Mellan, Mellan - N315, Stor, Stor - N450
KONRO-JAPANSK GRILLNING MED TRADITION Japanska bordsgrillar som är hantverksmässigt tillverkade av ett material, diatomit, som skapades ur plankton för mer än 20 miljoner år sedan. En konro ger dig perfekta grillegenskaper och garanterad social grillning! Kombinationen av kontrollerad lufttillförsel och ett material som håller kvar hettan på insidan av grillen är unik. En konro är avsedd att ställas på ett bord med gästerna samlade runt om. Grillens egenskaper gör att det krävs mindre kol, glöden hålls vid liv längre, den ger väldigt liten rökutveckling och blir inte het på utsidan. Man grillar tillsammans det man tycker om, tex. tunna skivor av kött, grönsaker eller skaldjur och äter gärna under en timme eller mer. Gott, nyttigt och väldigt socialt! DET BÖRJADE MED PLANKTON… De handgjorda tillverkas hantverksmässigt av en familj i Japan. Titta gärna på filmen från när vi besökte dem. Materialet finns endast på ett begränsat geografiskt område och eftersom de görs för hand så finns det endast begränsad tillgång. Vi köper allt de kan sälja utanför Japan. De pressade tillverkas av samma material, diatomit, som krossats och under tryck bakas till tegelstenar. De monteras sedan för hand i olika storlekar. De passar utmärkt för restauranger och men också att byggas in i ett utekök hos den seriösa grillentusiasten.
Konro
Rekommenderade produkter
Recensioner
0 Recensioner

För att lämna ett omdöme måste du på din kundprofil.

Den här produkten har inga recensioner.

Lagerstatus

Lagerstatus uppdateras var tionde minut.

Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se