iSi

Profi Whip, Gräddsifon 0,5 liter – iSi

al-1630

Om Profi Whip från iSi Att världens bästa sifoner kommer från den österrikiska tillverkaren iSi är det inget snack om. De sätter standarden för vad du kan skapa med en sifon, och du får leta länge innan du hittar en kock värd namnet som skulle tänka sig att använda en annan. Det är en gedigen konstruktion... Läs mer

1 150 kr

Finns i lager; Skickas inom 2 - 3 dagar

Lagerstatus

Webblager 12 st
Stockholmsbutik 12 st
fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 1000kr

star paper

365 dagars öppet köp

Om Profi Whip från iSi

Att världens bästa sifoner kommer från den österrikiska tillverkaren iSi är det inget snack om. De sätter standarden för vad du kan skapa med en sifon, och du får leta länge innan du hittar en kock värd namnet som skulle tänka sig att använda en annan. Det är en gedigen konstruktion i rostfritt stål gjord för professionellt bruk. Sifonen laddas med gaspatroner som skapar ett tryck i behållaren.

Det här är ett av våra absoluta favoritredskap i köket. Den ger dig en frihet som öppnar upp för helt nya sätt att ta sig an smaker och texturer. Frågan man kan ställa sig ligger närmre ‘vad kan man inte göra?’ än motsaten – vi använder den till allt möjligt. Från kolsyrade frukter och perfekt vispad grädde till fluffiga puréer och en luftig sockerkaka som går på en minut i mikron. Du kan också förvara din fyllda sifon i kylen i flera dagar utan att innehållet blir dåligt.

Den här sifonen klarar av kalla såser, emulsioner och smeter. Använd den inte till varma.

Snabbinfusera med din sifon

Ett relativt nyuppkommet sätt att använda sin Gourmet Whip på är att snabbt kunna infusera smaker. Det är något som cocktail-geniet Dave Arnold kom på några år tillbaka. Du häller i en vätska, tillsätter det du vill smaksätta med och sen trycksätter du det med N2O. Då tvingas allt att pressas ihop, djupt ner i porerna. När du sen släpper på trycket drar vätskan med sig en massa smak från de övriga ingredienserna.

Även om kanske inte alla tror lika starkt på dilltequila som du gör – så ger den här dig möjligheten att snabbt och enkelt utforska alla smakkombinationer du kan tänka dig. Till skillnad från andra metoder för att infusera smaker går det snabbt (oftast mindre än 5 minuter) och eftersom det går så snabbt kan du enkelt rätta till och förbättra. Du bevarar också den fräscha smaken i färska ingredienser, snarare än infuseringar som ligger i flera dagar.

Bland annat får du med ett tulpanformat munstycke, piprensare och ergonomiskt patronhållare. Den finns i storlekarna hel- och halvliter.

Den kommer med en 2 års garanti.

Klicka här för se fler recept!