iSi

Thermo Whip Plus, Sifon 0,5 liter – iSi

al-1801

Om Thermo Whip Plus från iSi Att världens bästa sifoner kommer från iSi är det inget snack om. De sätter standarden för vad du kan skapa med en sifon, och du får leta länge innan du hittar en kock värd namnet som skulle tänka sig att använda en annan. Det är en gedigen konstruktion i rostfritt stål... Läs mer

1 400 kr

Uppskattad leverans 14 - 22 juli.

Lagerstatus

Webblager 0 st
Stockholmsbutik 0 st
Malmöbutik 0 st
fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 1000kr

star paper

365 dagars öppet köp

1 400 kr
Om Thermo Whip Plus från iSi

Att världens bästa sifoner kommer från iSi är det inget snack om. De sätter standarden för vad du kan skapa med en sifon, och du får leta länge innan du hittar en kock värd namnet som skulle tänka sig att använda en annan. Det är en gedigen konstruktion i rostfritt stål gjord för professionellt bruk.

Det här är ett av våra absoluta favoritredskap i köket. Den ger dig en frihet som öppnar upp för helt nya sätt att ta sig an smaker och texturer. Frågan man kan ställa sig ligger närmre ‘vad kan man inte göra?’ än motsatsen – vi använder den till allt möjligt. Från kolsyrade frukter och perfekt vispad grädde till fluffiga puréer och en luftig sockerkaka som går på en minut i mikron. Du kan också förvara din fyllda sifon i kylen i flera dagar utan att innehållet blir dåligt.

Det som skiljer Thermo Whip från Gourmet Whip är att den är tillverkad i dubbelväggs rostfritt stål som bibehåller temperaturen på innehållet. Kallt innehåll upp till åtta timmar och varmt innehåll förblir det i tre timmar. Det innebär att du kan göra en hollandaise till dina Eggs Benedict och inte ägna en sekunds oro på att den ska separera. Häll i den varma såsen i den förvärmda sifonen och låt den stå till du ska servera. Disponera sedan din utsökt luftiga sås och toppa med några strån gräslök. Den typen av njutning som lätt ses som för avancerad gör du i en handvändning.

Thermowhip ska heller inte värmas i ett vattenbad, men håller ju värmen ändå.

Snabbinfusera med din sifon

Ett relativt nyuppkommet sätt att använda sin sifon på är att snabbt kunna infusera smaker. Det är något som cocktail-geniet Dave Arnold kom på några år tillbaka. Du häller i en vätska, tillsätter det du vill smaksätta med och sen trycksätter du det med N2O. Då tvingas allt att pressas ihop, djupt ner i porerna. När du sen släpper på trycket drar vätskan med sig en massa smak från de övriga ingredienserna.

Även om kanske inte alla tror lika starkt på dilltequila som du gör – så ger den här dig möjligheten att snabbt och enkelt utforska alla smakkombinationer du kan tänka dig. Till skillnad från andra metoder för att infusera smaker går det snabbt (oftast mindre än 5 minuter) och eftersom det går så snabbt kan du enkelt rätta till och förbättra. Du bevarar också den fräscha smaken i färska ingredienser, snarare än infuseringar som ligger i flera dagar.

Tre olika munstycken och en piprensare medföljer. Den finns i storlekarna hel, halv och kvarts liter.

Den kommer med en 2 års garanti.

Klicka här för se fler recept!