Isomalt (E953) - The Kitchen Lab
- Webblager 0 st
- Butik Stockholm 0 st
- Butik Malmö 0 st


-
Produktbeskrivning
-
Isomalt är en typ av sockeralkohol som utvinns ur socker och innehåller runt 2 kalorier per gram. Det är luktfritt och mycket lättlösligt. Lösligheten för Isomalt är 24 g i 100 g lösning som ökar vid högre temperaturer. En stor fördel med Isomalt är att den inte absorberar fukt vid en temperatur på 25°C och en relativ luftfuktighet på 85%. Hygroskopiciteten är lägre än andra sockeralkoholer och sockret i sig vilket gör Isomalts produkter mycket stabila vid förvaring. Den har en hög värmebeständighet och kommer inte att smälta förrän den når 145°C och dess kemiska struktur förändras inte vid normala tillagningstemperaturer. Produkter gjorda med Isomalt utvecklar sin fulla smak och gör det möjligt för användaren att göra högkokta produkter med delikata smaker och aromer. Till skillnad från andra sockeralkoholer har Isomalt ingen oönskad kylande effekt och kan användas med vilken smak som helst. Det är mindre sött än socker, med en sötningskraft på ca. 60 %, utan att kompromissa med den naturliga smaken av socker. Kan även användas till karamellarbeten och sockerdekorationer.
Användning: Koka 1 kg Isomalt med 500 ml vatten till 165ºC. Tillsätt färger och smaker vid 140ºC.
Ingredienser: Isomalt E953 (Sötningsmedel)
Förvaring: Förvaras torrt, svalt och inte i direkt solljus. Använd inom 6 månader efter öppnandet.
Näringsvärde per 100g: Energi: 990Kj/238kCal, Fett: 0g, Kolhydrat: 99g, Varav sockerarter: 0g, Protein: 0g, Salt: 0,01g.
Behöver du större förpackning för livsmedelsproduktion? Kontakta oss så löser vi det!
-
-
Specifikationer
-
Storlek: 1000 g, 250 g, 500 g Typ: Sockerart Volym: 1000 g, 250 g, 500 g
-
För att lämna ett omdöme måste du logga in på din kundprofil.
Den här produkten har inga recensioner.
Lagerstatus uppdateras var tionde minut.