Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar

Karragenan Kappa (E407) - The Kitchen Lab

1429-12650
Vikt:
100 g
100 g 250 g 500 g
Lagerstatus
 • Webblager 0 st
 • Butik Stockholm 0 st
 • Butik Malmö 1 st
Önskar du rådgivning? Ring 08-41095200
truckFRI FRAKT ÖVER 500 KR arrows365 DAGARS ÖPPET KÖP
 • Produktbeskrivning
  • Karragenan Kappa av europeiskt ursprung i pulverform. Används bland annat för att göra fasta elastiska geler som är frys-/upptiningsstabila. I många lägen ett perfekt veganskt alternativ till gelatin. Det släpper ut maximal smak, gör kristallklara geler och glasyrer, som är perfekta för att toppa mousser, kakor och tårtor. Karragenan Kappas geleringsförmåga stärks i kombination med kalcium, vilket gör den perfekt för användning i mjölk- och mejeribaserade recept. Kan också tillsättas utspätt till yoghurt eller ost för att stabilisera homogeniseringen. Lösligt i varmt vatten. Användning av Karragenan Kappa ger en fastare resultat jämfört med användningen av Karragenan Iota.

   Användning: Dosera 0,2 % - 2,0 % av totalvikten. Karragenan geleras i kombination med kalium- och kalciumsalter. För att göra geléer, tillsätt pulvret gradvis och lös upp i vätska under omrörning (tidigare blandat med andra torra ingredienser om möjligt). Fortsätt att röra tills det är helt upplöst. Värm upp till 70°C-80°C. Satsen geleras när lösningen svalnar. För Karragenan Kappa är så lite som 0,5 procent i vatten och 0,2 procent i mjölk tillräckligt för att bilda geler.

   Ph-löslighet: 4,5 - 10, det vill säga klarar inte av att verka i för sura substanser.

    
 • Specifikationer
  • Storlek: 100 g, 250 g, 500 g
   Volym: 100 g, 250 g, 500 g
The Kitchen Lab har i över tio år levererat utrustning till såväl stjärnkockar som entusiastiska amatörer. Sortimentethar alltid drivits av funktion och kvalitet och därför är vi extra stolta över att kunna leverera ingredienser för molekylär matlagning i eget namn.
The Kitchen Lab
Rekommenderade produkter
Recensioner
0 Recensioner

För att lämna ett omdöme måste du på din kundprofil.

Den här produkten har inga recensioner.

Lagerstatus

Lagerstatus uppdateras var tionde minut.

Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se