Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar

Kit för julgodis, molekylär gastronomi - The Kitchen Lab

680:- / 495:-
 • Gör imponerande julgodis hemma
 • Ingredienser för (minst) våra tre inspirerande recept
 • Garanterar en vinst i familjens julgodistävling
 • Anpassat för veganska gelegodisar
1429-28227
Antal:

Lägg i kundvagnen
Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning: 680:-
Lagerstatus
Önskar du rådgivning? Ring 08-41095200
truckFRI FRAKT ÖVER 500 KR arrows365 DAGARS ÖPPET KÖP
 • Produktbeskrivning
  • Under tiden som några av kollegorna har packat ordrar har andra kokat socker. Detta för att vi ville ta fram ett paket med ingredienser optimala för julgodistillverkning på en lite högre nivå. Knäck, ischoklad och Rocky Road i all ära, men nog är det roligare med godis som inte bara är egentillverkat utan dessutom gott.

   Vi har valt att fokusera på tre olika sorters godis med ganska stora gemensamma nämnare i ingredienslistan. 

   Först ut är ett gelegodis där vi har bytt ut gelatin som den gelerande substansen för att passa alla. Med rätt temperatur och Karragenan Kappa går det att uppnå ett mycket trevligt resultat, smaken går att variera i oändlighet tack vare vårt stora sortiment av smakdroppar.

   En klassisk vaniljkola är ett måste i jultider! En smörkola må vara otroligt god om den är välgjord, men även denna är anpassad för att kunna passa alla. Kokosgrädden ger en krämig fyllighet och en bra smak dessutom. Popcorndropparna är alternativa, men vi tycker att de tillför en liten extra dimension, och om inte annat är det kul att få gästerna att gissa vad det är i!

   Det tredje receptet är en klassisk Pâte de fruit. Ett mer kontinentalt och klassiskt julgodis som vi här har valt att göra på päron. Det går att göra på alla möjliga sorters frukt, men kan då behöva anpassning av pektin- och sockermängd.

   I det här paketet hittar du alla specialingredienser till julgodis, dessutom av högsta kvalitet. Vanliga skafferivaror behövs kompletteras med själv. För den som vill ha smakdroppar eller färg i finns även dessa separat (använd den vattenlösliga färgen i dessa recept). Bra att ha i övrigt är silikonform, en noggrann våg och en pålitlig termometer.

   Paketet innehåller:

   1000g Glykossirap
   100g Karragenan Kappa
   100g Pektin
   100g Äppelsyra
   25g Vaniljpulver

   Gelégodis

   100g socker
   150g glykossirap
   90g vatten
   5g karragenan kappa
   3g äppelsyra
   Smakdroppar efter preferens

   Ev. färg enligt preferens

   Blanda socker och glykossirap i en kastrull och sätt på medelvärme. Blanda vatten och karragenan kappa separat. När sockret når 90°C, tillsätt karragenan-blandningen i koket under omrörning. Förberedd smakdroppar (vi använde 20 viol-droppar) och äppelsyra och tillsätt när blandningen når 109°C. Häll i formar eller på matta. Blandningen stelnar mycket fort så det gäller att vara snabb. Gör hellre två satser än dubbel eftersom det sätter sig så fort. 

   Låt sätta sig i minst fyra timmar, ta försiktigt ut ur silikonformarna och rulla i sockerblandningen (se nedan).

   Vaniljkola (med popcornsmak)

   270g socker
   300g kokosgrädde
   210g glykossirap
   3g vaniljpulver
   1g salt
   50g olja

   Ev smakdroppar efter preferens (vi använde Popcorn-dropparna)

   Karamellisera sockret i en panna. Tillsätt kokosgrädde försiktigt i omgångar. Då sockret börjar blanda ut sig i grädden, tillsätt resterande ingredienser. Koka till 125°C. Häll upp i form och låt stelna i minst fyra timmar.

   Pâte de fruit

   500g päronpuré
   500g socker
   90g glykossirap
   14g pektin
   5g äppelsyra

   Om du gör egen päronpuré, skala och kärna ur 800g päron. Koka med 50g socker och reducera cirka 25%. Mixa i blender. Räkna bort det tillsatta sockret från totalmängden i receptet.

   Blanda 250g socker med pektinet. Värm päronpurén till 50°C. Addera socker/pektin-blandningen under ständig omrörning. När blandningen kokar, tillsätt resterande socker i omgångar så att temperaturen inte sjunker för mycket. Då allt socker är i, tillsätt glykossirap och koka upp till 106°C. Tillsätt nu syran under noggrann omrörning. Häll upp i en form och låt sätta sig. När det satt sig ordentligt, skär bitar enligt önskemål och rulla i sockerblandningen nedan. Låt stå i sockerblandningen i ett dygn. Ta ut och låt torka på ett papper ett dygn. Vänd på bitarna och torka andra sidan ytterligare ett dygn. Nu är de klara att packas och förvaras!

   Socker att rulla i

   200g strösocker
   10g äppelsyra

   Blanda noggrant och använd sedan för att rulla gelégodis och Pâte de fruits i.

 • Specifikationer
The Kitchen Lab har i över tio år levererat utrustning till såväl stjärnkockar som entusiastiska amatörer. Sortimentethar alltid drivits av funktion och kvalitet och därför är vi extra stolta över att kunna leverera ingredienser för molekylär matlagning i eget namn.
The Kitchen Lab
Rekommenderade produkter
Recensioner
0 Recensioner

För att lämna ett omdöme måste du på din kundprofil.

Den här produkten har inga recensioner.

Lagerstatus

Lagerstatus uppdateras var tionde minut.

Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se