- Saltsten av det nyttiga Himalayasaltet, 29 x 21 x 4 cm
- Hållare för saltstenen
- Brännare med två lågor
Om saltstenen
Saltsten av 100 procent naturligt kristallsalt från Himalayabergen. Stenen är helt naturlig – inga kemikalier eller andra tillsatser har använts i framställningen. Med stenen kan du sätta en härlig sälta på maten på ett lika snyggt som praktiskt sätt! Den kan användas både till kalla och varma beredningar.
En uppvärmd saltsten kan användas vid matbordet för att tillaga små fisk- eller köttbitar.
Saltstenen kan värmas på olika sätt och håller temperaturen i ca 20 minuter.
Saltet fungerar som en non-stick-yta, vilket gör det väldigt enkelt att tillaga mat på stenen.
- BBQ/gasgrill
Starta uppvärmning av saltstenen med låg temperatur. Efter 30 minuter kan värmen ökas och efter ca 45 minuter är stenen redo att användas. - Ugn
Saltstenen kan även användas i ugn men den får inte vara förvärmd, då risken finns att saltstenen spricker. Öka värmen till 60°C, och höj sedan temperaturen var 20:e minut under 1 timme. Max temp: 180°C.
Nedkyld Saltsten
Placera saltstenen i frysen och efter ungefär 30 minuter är den redo att serveras på t ex carpaccio, sushi eller sashimi. Även kalla efterrätter fungerar utmärkt att serveras på en nedkyld saltsten.
Skötsel
Efter att saltstenen svalnat, ska den sköljas och torkas noggrant. På grund av saltets antibakteriella egenskaper behövs inget rengöringsmedel. För mycket vatten orsakar växande sprickor i stenen och ska därför aldrig placeras i diskmaskin. Låt saltstenen torka noga innan nästa användning (ca 24h). Extra information: Salt smälter vid 800°C.