Konjakgummi (E425) - The Kitchen Lab - 100 g
- Webblager 23 st
- Butik Stockholm 23 st
- Butik Malmö 3 st


-
Produktbeskrivning
-
Konjakgummi, även kallat konjakglukomannan eller konjakrot är en helt naturlig produkt gjord av den malda roten från växten konjakknölkalla. Till skillnad från många förtjockningsmedel är det naturligt glutenfritt. Konjakgummi är ett starkt förtjockningsmedel och har cirka 10 gånger mer förtjockningsförmåga än majsstärkelse. Kan användas som förtjockningsmedel i soppor, såser, vaniljsås, grytor, pajfyllningar med mera. Konjakgummi är kalorisnålt och en viktig ingrediens i vegansk matlagning.
Användning: Lös upp konjakgummi i en liten mängd kall vätska och rör om tills en slät pasta, tillsätt sedan till den sats du vill förtjocka. Konjakgummi tjocknar snabbt när det värms upp. Ett bra utgångsläge är 5g (1 tsk) per 240ml vätska, men går att variera för att uppnå önskad konsistens.
Ingredienser: Konjakgummi E425 (Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel)
Förvaring: Förvaras torrt, svalt och inte i direkt solljus. Använd inom 6 månader efter öppnandet.
Näringsvärde per 100g: Energi: 749Kj/179kCal, Fett: <0,1g, Varav mättat fett: 0g, Kolhydrat: 4,1g, Varav sockerarter: 2,9g, Salt: 0,05g, Fiber: 83,5g.
Behöver du större förpackning för livsmedelsproduktion? Kontakta oss så löser vi det!
-
-
Specifikationer
-
Typ: Emulgeringsmedel, Förtjockningsmedel, Geleringsmedel, Stabiliseringsmedel Lev. artikelnummer: 5056191001611 EAN: 5056191001611
-
För att lämna ett omdöme måste du logga in på din kundprofil.
Den här produkten har inga recensioner.
Lagerstatus uppdateras var tionde minut.