Konjakgummi (E425) - The Kitchen Lab - 100 g
- Webblager 2 st
- Butik Stockholm 2 st
- Butik Malmö 3 st
-
Produktbeskrivning
-
Konjakgummi eller konjkarot (även konjacgummi och konjacrot) är en helt naturlig produkt gjord av fiberroten från konjacknölrot som är en sorts kallaväxt (ej att förväxla med cognac). Till skillnad från många andra förtjockningsmedel är det naturligt glutenfritt. Konjakrot är ett kraftigt förtjockningsmedel och har cirka 10 gånger mer förtjockningsförmåga än traditionell majsstärkelse. Används lätt som förtjockningsmedel på en mängd olika rätter som soppor, såser, sås, vaniljsås, grytor, pajfyllningar och puddingar. Löser enkelt upp sig även i kalla vätskor. Konjakrot har ett lågt kalorivärde och en viktig ingrediens i mycket vegansk matlagning.
Användnng: Blanda Konjakrot med en liten mängd kall vätska och rör om tills det löst upp sig. Detta förhindrar att det bildar klumpar i din rätt. Tillsätt sedan redningen i din rätt. Konjacpulver tjocknar snabbt när det värms upp. Som en allmän vägledning använd cirka 20 g (4 tsk) per liter vätska, men mindre eller mer kan behövas, beroende på vilken konsistens du önskar.
Förvaras torrt och svalt bortanför direkt solljus. Används inom sex månader efter att förpackningen öppnats.
Innehåll: Konjakgummi E425 (Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel)
Näringsvärde per 100g:
Energi: 749kj/179kCal
Fett: <0,1g
Varav mättat fett: 0,0g
Kolhydrater: 4,1g
Varav sockerarter: 2,9g
Protein: 0,0g
Salt: 0,05g
Fiber: 83,5g
Tillverkas av våra kompisar Special Ingredients
-
-
Specifikationer
-
Lev. artikelnummer: 5056191001611 EAN: 5056191001611
-
För att lämna ett omdöme måste du logga in på din kundprofil.
Den här produkten har inga recensioner.
Lagerstatus uppdateras var tionde minut.