Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar
6

Konro-paket Mellan

4239:- / 3995:-
1317-27825


Antal:

Lägg i kundvagnen
Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning: 3995:-
Lagerstatus
Önskar du rådgivning? Ring 08-41095200
truckFRI FRAKT ÖVER 500 KR arrows365 DAGARS ÖPPET KÖP
  • Produktbeskrivning
    • Bordsgrill, konrogrill, hibachigrill - kärt barn har många namn. Inte sedan den svenska tacon började leta sig in i folkhemmet för 30 år sedan har vi haft en importerad interaktiv matvana som utmanat om folklighet på lika stort allvar. Fördelarna med denna typ av grillning är många. Exempelvis är det otroligt trevligt att ha en liten grill mitt på bordet som är igång under hela kvällen där det snabbt och enkelt går att brassa på mat så länge det finns något kvar att äta. Tack vare de tjocka väggarna isoleras värmen och all energi stiger rakt upp och ger en väldig effekt. Det blir rejält kämpigt för värmen att leta sig ut på sidorna vilket gör att det går att sitta samlade nära grillen som har full aktivitet utan att behöva vare sig en solfjäder eller en iskall drink i handen för att kunna stå ut. Om ni dessutom använder en ändamålsenlig typ av kol som är kompakt och rejäl har ni chansen att få upp temperaturen ordentligt samtidigt som brinntiden är timslång och rökutvecklingen minimal. Då det rör sig om så höga temperaturer lämpar sig grillen bäst till små bitar mat, färdigpreppat och skuret kött, grönsaker och liknande som snabbt och lätt får en kyss på grillen. Ett perfekt komplement till sous vide om ni har större köttbitar men vill få grillsmak. Gillar ni bara brisket och low and slow är detta inte rätt typ av grill, detta är grillarnas motsvarighet till en grillpanna snarare än en dutch oven. Det är Paganini och inte Satie. Störtlopp och inte isdans. Amy Schumer och inte Meryl Streep. Niagarafallen och inte Comosjön .Aschberg och inte Nordegren och Epstein. Cartoon Network och inte Skrotnisse. Jag tror ni börjar fatta.
      Även om en bra kol inte osar så mycket kan självklart maten osa. Lägger ni på en marinerad räka som droppar olja ner i kolen så kommer det att ryka. Utöver detta bör ni tänka på att även om det inte syns så äter förbränningsprocessen syre och skapar kolmonoxid. Grilla därför utomhus och inte i instängda rum.
  • Specifikationer
KONRO-JAPANSK GRILLNING MED TRADITION Japanska bordsgrillar som är hantverksmässigt tillverkade av ett material, diatomit, som skapades ur plankton för mer än 20 miljoner år sedan. En konro ger dig perfekta grillegenskaper och garanterad social grillning! Kombinationen av kontrollerad lufttillförsel och ett material som håller kvar hettan på insidan av grillen är unik. En konro är avsedd att ställas på ett bord med gästerna samlade runt om. Grillens egenskaper gör att det krävs mindre kol, glöden hålls vid liv längre, den ger väldigt liten rökutveckling och blir inte het på utsidan. Man grillar tillsammans det man tycker om, tex. tunna skivor av kött, grönsaker eller skaldjur och äter gärna under en timme eller mer. Gott, nyttigt och väldigt socialt! DET BÖRJADE MED PLANKTON… De handgjorda tillverkas hantverksmässigt av en familj i Japan. Titta gärna på filmen från när vi besökte dem. Materialet finns endast på ett begränsat geografiskt område och eftersom de görs för hand så finns det endast begränsad tillgång. Vi köper allt de kan sälja utanför Japan. De pressade tillverkas av samma material, diatomit, som krossats och under tryck bakas till tegelstenar. De monteras sedan för hand i olika storlekar. De passar utmärkt för restauranger och men också att byggas in i ett utekök hos den seriösa grillentusiasten.
Konro
Rekommenderade produkter
Recensioner
0 Recensioner

För att lämna ett omdöme måste du på din kundprofil.

Den här produkten har inga recensioner.

Lagerstatus

Lagerstatus uppdateras var tionde minut.

Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se