Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar

Methocel, metylcellulosa (E461) - The Kitchen Lab

1429-16823
Vikt:
100 g
100 g 250 g 500 g
Lagerstatus
 • Webblager 0 st
 • Butik Stockholm 0 st
 • Butik Malmö 0 st
Önskar du rådgivning? Ring 08-41095200
truckFRI FRAKT ÖVER 500 KR arrows365 DAGARS ÖPPET KÖP
 • Produktbeskrivning
  • Om Methocel (E461)

   Methocel (metylcellulosa) är en renad cellulosa som används som förtjocknings- eller stabiliseringsmedel, exempelvis vid tillverkning av olika typer av geléer eller ätbart läder (jepp, det är en grej!). Det kan även tillsättas i glassmeter för att motverka bildning av iskristaller. Med Methocel kan du till och med göra varm glass utan att den smälter. En väldigt speciell sak med det här är att den bildar gelé när vätskan hettas till över 45 grader, men blir flytande igen när den kyls ner till 15 grader - ungefär tvärtemot vanliga geleringsmedel. Det gör att du kan göra varma geléer som kommer att smälta i munnen. Methocel är också ett riktigt bra tillägg i tempurasmet - se exempel i vårt samarbete med Special Ingredients i filmen här nere.
   Användning

   Bästa sättet att lösa upp Methocel är att värma upp vätskan till ungefär 70 grader. Tillsätt då pulvret och två gånger så mycket kallt vatten – det sänker temperaturen till där pulvret börjar kicka igång.

   Så om det är 900 ml vatten i receptet värmer du upp 300 ml till 70 grader, blandar i methocelpulvret och häller sen i resterande 600 ml kallt vatten och blandar ordentligt. Förvara blandningen i kylen i minst tre timmar, för att vara säker på att pulvret verkligen har lösts upp.

   Normal dosering: 0,5 till 2 procent av total vätska. Kan användas ända upp till 5%.

   Innehåll:
   Metylcellulosa, E461.
   Förvaras torrt, svalt och mörkt. Ska inte förtäras i ren form.
 • Specifikationer
  • Storlek: 100 g, 250 g, 500 g
   Volym: 100 g, 250 g, 500 g
The Kitchen Lab har i över tio år levererat utrustning till såväl stjärnkockar som entusiastiska amatörer. Sortimentethar alltid drivits av funktion och kvalitet och därför är vi extra stolta över att kunna leverera ingredienser för molekylär matlagning i eget namn.
The Kitchen Lab
Rekommenderade produkter
Recensioner
0 Recensioner

För att lämna ett omdöme måste du på din kundprofil.

Den här produkten har inga recensioner.

Lagerstatus

Lagerstatus uppdateras var tionde minut.

Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se