Kurs i molekylär gastronomi (Stockholm)

kl-event-molekylarmatlagning

Kurs i Molekylär Gastronomi Vi tar emot max 8 deltagare. Utrymmet i köket är så stort att vi med detta antal har möjlighet att hålla det avstånd som rekommenderas för tillfället. Privat sällskap eller specialbokning? Vi skräddarsyr ett upplägg efter era behov. Välj mellan vår “standardkurs” eller egna moment, pris på förfrågan. Maila event@kitchenlab.se med era... Läs mer

Den här produkten är just nu slut i lager och inte tillgänglig.

Lagerstatus

Webblager 0 st
Stockholmsbutik 0 st
Malmöbutik 0 st
fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 1000kr

star paper

365 dagars öppet köp

Kurs i Molekylär Gastronomi

Vi tar emot max 8 deltagare. Utrymmet i köket är så stort att vi med detta antal har möjlighet att hålla det avstånd som rekommenderas för tillfället.

Privat sällskap eller specialbokning? Vi skräddarsyr ett upplägg efter era behov. Välj mellan vår “standardkurs” eller egna moment, pris på förfrågan. Maila event@kitchenlab.se med era preferenser och kontaktuppgifter.

Tid:
14.00-17.00

Plats: The KitchenLab, Birger Jarlsgatan 106, Stockholm

Pris: 1790:- per person, begränsat antal platser

Välkommen in i den molekylära gastronomins* värld! På denna kurs får du under tre intensiva timmar lära dig några teoretiska grunder för molekylär gastronomi samt praktiskt genomföra några av de mer centrala momenten och teknikerna. Vi som jobbar på KitchenLab hoppas och tror att vissa av dessa tekniker kommer bli vanliga när det gäller tillagningen av såväl framtidens vardagsmat som spektakulära festmåltider. Avsikten är att du såväl skall få förståelse för processerna, behärska handgreppen samt lära dig att undvika de vanligaste misstagen. Vi bereder kaviarpärlor, förvandlar flytande råvaror till smakrikt skum, gör pulver av smaksatta vätskor och skapar sfärer med flytande innehåll. I kurspriset ingår även ett ”kit” med verktyg och molekylära ingredienser som du använder under kursen och sedan kan behålla för framtida bruk. Kurslokal är experimentköket i källaren på Birger Jarlsgatan 106.

För denna kurs behöver du inte ha några särskilda förkunskaper inom området. Vänligen observera att ett av kvällens moment innehåller små mängder alkohol.

*Molekylär gastronomi kan definieras som matberedning som sker med hänsyn till, och förståelse för, de kemiska och fysikaliska principer som reglerar de inblandade processerna. I just denna kurs fokuserar vi på de processer som är relaterade till konsistens.

Ångerrätt gäller ej för köpt biljett – deltagande i kursen kan överlåtas till annan.