Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar
3 för 2 molekylärt

Natriumalginat (E401) - The Kitchen Lab

1429-16782
Vikt:
100 g
100 g 250 g 500 g
Lagerstatus
  • Webblager 0 st
  • Butik Stockholm 0 st
  • Butik Malmö 0 st
Önskar du rådgivning? Ring 08-41095200
truckFRI FRAKT ÖVER 500 KR arrows365 DAGARS ÖPPET KÖP
  • Produktbeskrivning
    • Om Natriumalginat (E401)

      Natriumalginat används som förtjockningsmedel och utvinns från ett brunt sjögräs. I kall väska kan det geléa det mesta, men det kräver att det är i kontakt med kalciumjoner. Det mest kända exemplet på användning av Natriumalginat är nog Ferran Adiràs olivsfärer. Han hade dem tidigare på elBulli och numera finns de på hans nya restaurang Tickets Bar i Barcelona.

      Natriumalginat kan användas till väldigt mycket - bland annat för att göra både mjuka och fasta, värmetåliga geléer; för att göra skum, kaviarpärlor eller för att ge emulsioner eller andra produkter en stabilare struktur.
      Användning

      För att göra sfärer ska du ta 1% Natriumalginat per vikt vätskan du vill lösa upp den i. Vispa antigen ut direkt i vätskan, eller blanda först med en torr ingrediens som socker. Droppa i blandningen i ett kalciumbad, och vips har du kaviarpärlor eller sfärer. Ta en titt på vårt samarbete med Special Ingredients när vi gör Gin & Tonic-sfärer i klippet nedanför och se hur lätt det är

      Innehåll:
      Natriumalginat, E401
      Förvara torrt, svalt och mörkt. Ska inte förtäras i ren form.
  • Specifikationer
    • Storlek: 100 g, 250 g, 500 g
      Volym: 100 g, 250 g, 500 g
The Kitchen Lab har i över tio år levererat utrustning till såväl stjärnkockar som entusiastiska amatörer. Sortimentethar alltid drivits av funktion och kvalitet och därför är vi extra stolta över att kunna leverera ingredienser för molekylär matlagning i eget namn.
The Kitchen Lab
Rekommenderade produkter
Recensioner
0 Recensioner

För att lämna ett omdöme måste du på din kundprofil.

Den här produkten har inga recensioner.

Lagerstatus

Lagerstatus uppdateras var tionde minut.

Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se