Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar

Old World Pinot Noir 70cl Vinglas, 2-pack, Veritas - Riedel

749:-
1073-14266
 
Lägg i kundvagnen
Lagerstatus
 • Webblager 6 st
 • Butik Stockholm 6 st
 • Butik Malmö 0 st
Önskar du rådgivning? Ring 08-41095200
truckFRI FRAKT ÖVER 500 KR arrows365 DAGARS ÖPPET KÖP
 • Produktbeskrivning
  • Rödvinsglas från Riedels serie Veritas, speciellt utformat för att framhäva det bästa i pinot noirviner från gamla världen! Ett glas för röda viner med bra syra och moderata mängder tanniner. Glaset lyfter fram den rika frukten, balanserar den höga syran och dämpar tanninerna. Kupan är vid nertill och relativt smal upptill vilket gör att den härliga syran och frukten lyfts fram i både doft och smak.

   Glaset är oumbärligt för älskare av röd Bourgogne, Barbaresco och Barolo (Nebbiolo)

   Säljs i prisvärt 2-pack.

   Höjd: 235 mm
   Volym: 70 cl
   Diameter: 108 mm

   Riedels senaste serie Veritas kombinerar charmen av ett munblåst glas med den exakta precision som ett maskintillverkat glas uppnår. Glaset är exceptionellt tunt och av högsta kvalité. Kupan är mjukt rundad och är designad för att framhäva vinets karaktär och aromer på bästa sätt.
 • Specifikationer
  • Kupa: Beaujolais Cru, Blauburgunder, Bourgogne (röd), Chambolle Musigny, Echézeaux, Gamay, Moulin à Vent, Musigny, Nuits Saint Georges, Pinot Noir, Pinot Noir (Gamla världen), Pommard, Romanée Saint Vivant, Rött vin, Santenay, Spätburgunder, St. Aubin, Volnay, Vosne-Romanée, Vougeot
   Serie: Veritas
   Vin: Bourgogne, Pinot Noir - Gamla världen
   Volym: 70 cl
   Lev. artikelnummer: R-6449/07 EAN: 9006206522743
Riedel tillverkar de mest fantastiska glas du kan tänka dig. Formerna är framtagna för att passa olika druvor och olika sorters vin - och det gör all skillnad!   Den första generationen Riedel som höll på med glas var Johann Christoph Riedel, född 1673. Han var handelsresande i glas från sin födelseregion Böhmen som då var tyskt och höll på att bygga upp sitt legendariska glasrykte. Innan han blev mördad(!) hann han yngla av sig och nästa generation Riedel började handmåla glas. Andra generationens Riedel fick elva barn varav endast två klarade sig och ett av dessa började tillverka glas någonstans kring det sjuåriga kriget. Det fortsätter ungefär i den här stilen fram till idag då den elfte generationen är VD för Riedel och högkvarteret etablerats i Österrike. Designen på glas är noga framtagen efter gediget arbete och det är enorm skillnad på rätt och fel glas för respektive druvsort. Lättast ände att börja i är kanske vinprovarsetet. Lycka till!
Riedel
Rekommenderade produkter
Recensioner
0 Recensioner

För att lämna ett omdöme måste du på din kundprofil.

Den här produkten har inga recensioner.

Lagerstatus

Lagerstatus uppdateras var tionde minut.

Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se