Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar

Pectinex Ultra SP-L - The Kitchen Lab

1429-27834
Volym:
30 ml
30 ml 100 ml
Lagerstatus
Önskar du rådgivning? Ring 08-41095200
truckFRI FRAKT ÖVER 500 KR arrows365 DAGARS ÖPPET KÖP
  • Produktbeskrivning
    • "
      Om Pectinex Ultra SP-L

      Pectinex Ultra SP-L består speciella enzymer, pektinas, som bryter ned pektinets struktur. Vanligtvis används Pectinex i juicetillverkning för att klarifiera dem, men har samtidigt flera unika tillämpningar inom den modernistiska kök. Det kan t.ex. användas för att supremea citrusfrukt utan att använda en kniv och det ger verkligen ett perfekt resultat. Enzymet bryter ner det vita och lämnar kvar en helt rentvättat frukt.

      Den är helt oumbärlig om du vill klarifiera juicer och göra kristallklara cocktails. I runda slängar kommer 99% av det du kommer vilja klarifiera vara grumligt på grund av pektinet. Cocktailgeniet Dave Arnold säger att 75% av hans drinkar har i något stadie med Pectinex Ultra SP-L att göra.
      Hur man använder:

      För att supremea en frukt: Sänk ner 250g frukt i 250 ml vatten och tillsätt 2,5 ml Pectinex Ultra SP-L..Rör om blandningen
      Täck så att det blir lufttätt och placera i kylskåpet i 48 timmar. Alternativt kan du köra den i din sous vide på 40°C i 30 minuter
      Ta bort segment från frukten och servera

      För att klarifiera fruktjuicer: Häll i 2 ml Pectinex till 1000 ml juice (0,2%) och låt vila i 20 minuter vid rumstemperatur. Juicen kommer att skikta sig så du kan ta bort de fasta partiklar juicen. Om du vill få ut ännu mer kan du tillsätta Agar Agar (2 gram per kilo vätska) till vatten. Räkna alltså inte Agar Agar mot vattnet du använder utan mot den totala mängden du vill klarifiera. Rör om rejält och koka upp - håll blandningen där i några minuter. Tillsätt sedan den oupphättade vätskan till vattnet (inte tvärtom!) och rör om konstant.

      När du är färdig ska blandningen vara på ungefär kroppstemperatur. Häll i allting i en form och ställ in i frysen eller ett isbad. För att det ska frysa ska du låta den stå 8 - 10 timmar. När den har fryst tar du ut blocket ur formen och lägger det i ett durkslag med en ren kökshandduk. Ställ det över en bunke så att den tinade vätskan kan rinna ner i något. När det börjar få fart kan du ställa in det i kylen. När det som droppar ut saknar både smak och färg är det färdigt!


      Ingredienser: Glycerol E422 (Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel), Vatten, Polygalakturonas, Kaliumklorid E508 (Övriga tillsatser), Pektinlyas.

      Förvaras torrt, svalt och inte i direkt solljus. Förvara öppnad förpackning i kylskåp och använd inom 1 månad.


      Behöver du större förpackning för livsmedelsproduktion? Kontakta oss så löser vi det!"
  • Specifikationer
    • Storlek: 100 ml
      Typ: Enzym
      Volym: 100 g, 250 g, 500 g
The Kitchen Lab har i över tio år levererat utrustning till såväl stjärnkockar som entusiastiska amatörer. Sortimentethar alltid drivits av funktion och kvalitet och därför är vi extra stolta över att kunna leverera ingredienser för molekylär matlagning i eget namn.
The Kitchen Lab
Rekommenderade produkter
Recensioner
0 Recensioner

För att lämna ett omdöme måste du på din kundprofil.

Den här produkten har inga recensioner.

Lagerstatus

Lagerstatus uppdateras var tionde minut.

Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se