Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar

Pectinex Ultra SP-L - The Kitchen Lab

1429-27834
Volym:
30 ml
30 ml 100 ml
Lagerstatus
Önskar du rådgivning? Ring 08-41095200
truckFRI FRAKT ÖVER 500 KR arrows365 DAGARS ÖPPET KÖP
 • Produktbeskrivning
  • Pectinex är ett specialenzym som bryter ner pektinstrukturer. Används vanligtvis vid juicetillverkning eller för att klarifiera vätskor från fiber. Pectinex har flera unika användningsoråden i modern och molekylär gastronomi och mixologi. Den kan användas för att skala och filea citrusfrukter utan att använda en kniv som ger ett perfekt resultat. Den kan också användas för att ta bort pektin från fruktjuicer och cider för att förbättra filtrering och smak.


   Användning:
   För att skala fruktbitar: Placera/sänk ned 250 g fruktbitar (till exempel apelsinklyftor) i 250 ml vatten och tillsätt 2,5 ml Pectinex. Rör om blandningen och täck behållaren så att den är lufttät. Ställ in i kylen i 48 timmar eller koka sous vide vid 40°C i 30 minuter. Ta bort segmenten från blandningen och servera.

   För att ta bort pektin från fruktjuice: Tillsätt 2,5 ml Pectinex till 1 000 ml fruktjuice (0,25 %). Vila i 20 minuter i rumstemperatur. Sila igenom ett trollfiler.

   Förvaring: Förvara i torra, svala förhållanden och inte i direkt solljus. Använd inom 1 månad efter öppnande och förvara öppnad förpackning i kylskåp.

   Ingredienser: Glycerol, vatten, polygalakturonas, kaliumklorid, pektinlyas.

 • Specifikationer
  • Storlek: 100 ml
   Volym: 100 g, 250 g, 500 g
The Kitchen Lab har i över tio år levererat utrustning till såväl stjärnkockar som entusiastiska amatörer. Sortimentethar alltid drivits av funktion och kvalitet och därför är vi extra stolta över att kunna leverera ingredienser för molekylär matlagning i eget namn.
The Kitchen Lab
Rekommenderade produkter
Recensioner
0 Recensioner

För att lämna ett omdöme måste du på din kundprofil.

Den här produkten har inga recensioner.

Lagerstatus

Lagerstatus uppdateras var tionde minut.

Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se