Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar

Pektin (E440) - The Kitchen Lab

1429-12683
Vikt:
100 g
100 g 250 g 500 g
Lagerstatus
 • Webblager 0 st
 • Butik Stockholm 0 st
 • Butik Malmö 0 st
Önskar du rådgivning? Ring 08-41095200
truckFRI FRAKT ÖVER 500 KR arrows365 DAGARS ÖPPET KÖP
 • Produktbeskrivning
  • Om Pektin (E440)

   Det här är ett pektinpulver av högsta kvalitet och en helt naturlig produkt – perfekt för tillagning av sylt, marmelad, chutney och fruktgeléer. Geléer gjorda med pektin är värmetåliga och kan därför serveras tillsammans med varma rätter.

   Pektin är en kolhydrad som är natruligt förekommande i de flesta frukter och bär. Det fungerar som en klister mellan cellväggarna och hjälper till att bibehålla en fast cellstruktur. Ju mer en frukt eller ett bär mognar, desto mer bryts pektinet ner vilket märks i en mjukare konsistens. Hur sura de bär eller frukter du vill sylta är, påverkar bildandet av pektinkedjornas nätverk. Om pH-värdet är för lågt bildas nätverket för fort och blir hårt. Om det är för högt blir gelbildningen istället svag eller ofullständig.
   Användning

   Pektinet är lättlösligt, men löser upp sig bäst om du blandar ut det med en del av sockret som också ska tillsättas. Vispa ut det etappvis i frukt- eller bärblandningen tills pektinet har löst sig och koka på full effekt i en minut. Låt sedan svalna till rumstemperatur innan du ställer in det i kylskåpet. Det hjälper även med syra för att processen ska komma igång. Om syran är låg i det du ska göra, tillsätt citronjuice eller annan syra för att få full effekt av pektinet. En bra sak att komma ihåg är att du kan koka upp din blandning igen och tillsätta mer pektin om det inte har satt sig tillräckligt.

   Dosering:
   Sylt och marmelad: 3 till 8 gram pektin per kilo frukt eller bär.
   Fruktgeléer: 14 till 18 gram per kilo frukt eller bär.
   Doseringen beror till stor del på hur mycket naturligt pektin som redan finns i frukten eller bären – ju mindre naturligt pektin, desto mer pulver kan du tillsätta. Även pH-värdet påvekar.

   Innehåll:
   Pektin, E440.
   Förvaras torrt, svalt och mörkt. Håller ungefär två år. Bör inte ätas i ren form.
   Vegan-, halal- och koshervänligt.
 • Specifikationer
  • Storlek: 100 g, 250 g, 500 g
   Volym: 100 g, 250 g, 500 g
The Kitchen Lab har i över tio år levererat utrustning till såväl stjärnkockar som entusiastiska amatörer. Sortimentethar alltid drivits av funktion och kvalitet och därför är vi extra stolta över att kunna leverera ingredienser för molekylär matlagning i eget namn.
The Kitchen Lab
Rekommenderade produkter
Recensioner
0 Recensioner

För att lämna ett omdöme måste du på din kundprofil.

Den här produkten har inga recensioner.

Lagerstatus

Lagerstatus uppdateras var tionde minut.

Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se