Sackarosestrar av fettsyror (E473) - The Kitchen Lab - 100 g
- Webblager 6 st
- Butik Stockholm 6 st
- Butik Malmö 2 st


-
Produktbeskrivning
-
Sackarosestrar av fettsyror erhålls genom att förestra sackaros med ätbara fettsyror från palmolja. Det kan användas som emulgeringsmedel i praktiskt taget alla livsmedelsprodukter inklusive bagerivaror, konfektyr, flingor, mejeriprodukter, glass och såser. Det används ofta i alternativ med låg fetthalt för att kompensera för munkänslan som fettet ger. Sackarosestrar av fettsyror ger också en finare och mjukare konsistens i bageriprodukter, stabilitet i mejeriprodukter eller såser, och förbättrad konsistens och smak i mousse och glass. Förutom emulgering har det många andra funktioner inklusive att binda luft, förbättra textur och förhindran av fett- eller sockerkristallisering. Det kan även göra skum av alkohol. Det är unikt på det sättet att det kan förstärka andra emulgeringsmedel och förbättra luftbubblornas struktur, förhindra att proteiner blir bruna, förhindra att stärkelse stelnar tidigt, förhindra fettblomning i choklad och påskynda kristalliseringen i finkornig sockerkonfekt.
Användning: Lös först i vatten och tillsätt sedan långsamt till ett fettmedium.
Ingredienser: Sackarosestrar av fettsyror E473 (Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel)
Förvaring: Förvaras torrt, svalt, lufttätt och inte i direkt solljus. Använd inom 6 månader efter öppnandet.
Näringsvärde per 100g: Energi: 3347,2Kj/800kCal, Fett: 71g, Varav mättat fett: 71g, Kolhydrat: 22g, Varav sockerarter: 22g, Protein: 0g, Salt: 0g
Behöver du större förpackning för livsmedelsproduktion? Kontakta oss så löser vi det!
-
-
Specifikationer
-
Storlek: 100 g Typ: Emulgeringsmedel, Förtjockningsmedel, Geleringsmedel, Stabiliseringsmedel Lev. artikelnummer: 5056191009266 EAN: 5056191009266
-
För att lämna ett omdöme måste du logga in på din kundprofil.
Den här produkten har inga recensioner.
Lagerstatus uppdateras var tionde minut.